Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om bruidsmeisjes te vragen voor je bruiloft. Maar wat is nu eigenlijk een bruidsmeisje? Wat zijn de taken van een bruidsmeisje? En wie en hoe vraag je iemand om bruidsmeisje te zijn? Hier kom je er alles over te weten!

Een bruidsmeisje is iemand die op de trouwdag het bruidspaar terzijde staat. Je kunt zelf kiezen wie je als bruidsmeisje vraagt, je kunt denken aan goede vriendinnen, familieleden of kennissen. Je kunt zelf bepalen hoeveel bruidsmeisje je wilt hebben op jullie bruiloft.

Geschiedenis
Vroeger waren de bruidsmeisjes degenen die de aandacht van boze geesten moesten afleiden. Daarom moeten alle bruidsmeisjes net zo mooi zijn als de bruid. Doordat ze hetzelfde gekleed waren als de bruid en achter de bruid aan liepen om haar sleep te dragen zouden de geesten geen idee meer hebben wie nu de bruid was en wie de bruidsmeisjes waren en haakte ze weer af.

Taken
Tegenwoordig hebben de bruidsmeisje anderen taken. Je kunt denken aan het dragen van de sleep van de bruidsjurk, strooien van bloemblaadjes, zorgen voor het receptieboek en de cadeaus. De bruidsmeisjes van nu hoeven ook niet meer hetzelfde aan te hebben als de bruid. Wel zie je vaak dat alle bruidsmeisjes wat gemeen hebben met elkaar zoals de kleur van de jurk, hetzelfde boeket of dezelfde accessoires dragen.  Als bruidsmeisje kun je ook denken aan taken zoals het organiseren van een vrijgezellenfeest.

Als je kiest voor meerdere bruidsmeisjes is het verstandig om alle bruidsmeisjes hun eigen taken te geven. Dit voorkomt onenigheid voor en tijdens de bruiloft en zo kunnen ze zich ieder ergens mee bezig houden.

En dan, hoe vraag je je bruidsmeisjes? Dit kun je geheel naar eigen keuze invullen. Wil je dit op een leuke en originele manier vragen? Wij hebben een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet voor jullie.

Bridesmaid kistje
Wij hebben zelf een ‘Will you be my Bridesmaid’ kistje in elkaar geknutseld. Dit kun je op een creatieve manier invullen. Bijvoorbeeld door de kleuren van de bruiloft te gebruiken en door er leuke essentials in te doen die voor jullie waarde hebben en die jullie vriendschap beschrijven. Wil je helemaal over de top gaan in je bridesmaid kistje? Gebruik dan felle kleuren en glitters. Dit kun je terug laten komen door middel van deze hippe gouden mason jar. Deze mooie eyecatcher is ook leuk te gebruiken als bloemenvaasje of weddingwands. Om het helemaal af te maken kun je voor deze leuke party rietjes gaan.

Persoonlijk kaartje
Je kunt je vriendinnen op een lieve manier vragen om je bruidsmeisje te zijn. Door een gepersonaliseerd kaartje te maken of te ontwerpen kun je je vriendinnen dit op een mooie manier vragen. Je kunt hier een leuke tekst in schrijven die goed past bij jullie vriendschap. En zeg nou eerlijk, you can’t say yes without your girls.

Speciale kledinghanger
Als bruidsmeisje mag je natuurlijk ook een mooie jurk dragen en hoe kun je het nu niet duidelijker maken dan door een mooie kledinghanger. De kunt deze kledinghanger mooi personaliseren en er een lieve boodschap aan vast maken waarop je je vriendinnen de belangrijke vraag kunt stellen. Deze kledinghanger is makkelijk zelf te maken door middel van jute lint en pompons.

Liefde gaat door de maag
Welke vrouw houdt er nu niet van zoetigheid? Door gebruik te maken van leuke lekkernijen zoals de trendy macarons of een schattig wekpotje vol lekkers kun je je vriendinnen dit op een originele manier vragen. Daar zeggen ze zeker geen nee tegen!

Natuurlijk zijn er nog tal van manieren om jouw bruidsmeisje te vragen. Een ding is zeker, met deze leuke ideeën zullen ze zeker geen nee zeggen!
I would say YES!

Tekst: Dannica

Close Menu