De wereldwijde pandemie Covid-19 of Corona virus heeft heel erg veel invloed op ons leven deze afgelopen tijd. Evenementen zijn nog verboden en tot 1 juli mag je met maximaal in totaal 30 mensen trouwen. Blijkt nu dat net in deze Corona tijden jullie je bruiloft gepland hadden. Super vervelend voor jullie als bruidspaar! Gelukkig worden (als alles goed gaat) de maatregelen na 1 juli versoepeld en mag je in totaal met 100 aanwezigen trouwen! Wel moet de 1,5 meter maatregel in acht gehouden worden. Graag geven we je daarom tips voor het vieren van je bruiloft tijdens het Coronavirus. 

Covid-19 bruiloft
Credits: Evgeni Tcherkasski

De invloed van covid-19 op je bruiloft

De corona crisis is natuurlijk iets wat niemand aan heeft zien komen. Helaas kunnen we ook niks anders doen dan naar de richtlijnen van het RIVM en de regering luisteren. Dit betekent dat je tot eind mei mag trouwen met maximaal 30 personen. Na 1 juli mogen jullie weer met een max. van 100 personen trouwen. Dit aantal is inclusief jullie zelf als bruidspaar, de trouwambtenaar, fotograaf en ander bruidspersoneel. Ook is het van belang dat de 1,5 m. voorlopig gehandhaafd zal moeten blijven. Dit betekent dat de stoelen per gezin/stel 1,5 uit elkaar moeten komen te staan. Op dit moment (06-05-2020) zijn wij proefopstellingen aan het uitproberen voor ceremonies en diners. Zo willen we testen om met verschillende aantallen personen opstellingen te maken en te berekenen hoeveel ruimte er ong. nodig zal zijn. Op die manier kunnen we jullie ook zo goed mogelijk adviseren wat betreft ceremonie opstellingen en diner opstellingen. We bieden op dit moment al micro styling pakketten aan, maar we zullen deze gaan uitbreiden naar pakketten tot 90 personen. Zodat er ook nog ruimte over blijft voor de aanwezigheid van andere trouwleveranciers. Uiteraard is een live video verbinding met gasten thuis ook een optie. Zo kan toch iedereen mee genieten van jullie speciale dag!

Bruiloft Tip in Corona tijd

Een andere optie is natuurlijk het verplaatsen van je bruiloft naar volgend jaar. Als tip willen we hiervoor meegeven: Wil je volgend jaar gaan trouwen? Boek dan alles zo vroeg mogelijk, want heel veel bruiloften van 2020 zijn al verplaatst naar 2021. Waardoor er nu al trouwleveranciers zijn volgeboekt op bepaalde data. Ook wij als bruiloft stylisten en decoratie verhuur hebben hier mee te maken. Wij zijn nu al niet meer op alle dagen beschikbaar in 2021. Ook zijn vanwege verplaatsingen niet al onze decoraties allemaal meer beschikbaar in 2021. Dus ben je van plan om te gaan trouwen in 2021? Wacht dan niet te lang met het vastleggen van bepaalde trouwleveranciers.

change-the-date
Credits: Ross Findon

Bruiloft verplaatsen

Zoals het er nu voor staat, zijn evenementen sowieso tot en met 1 september afgelast. Echter is het wel zo dat bruiloften tot 1 juli met 30 personen gehouden mogen worden en vanaf 1 juli met maximaal 100 personen. Wel allemaal volgens de 1,5 meter maatregel. We kunnen ons goed voorstellen dat dit daarom toch niet helemaal is zoals je het voor ogen had. Je kan er dan natuurlijk ook altijd voor kiezen om je bruiloft naar volgend jaar of naar het winterseizoen te verplaatsen. Wanneer je ervoor kiest om je bruiloft te verplaatsen naar een andere datum, moet er natuurlijk weer veel geregeld worden. Ten eerste moet je opnieuw een datum uitkiezen. Vaak wordt dit in overleg gedaan met de locatie. De locatie moet namelijk wel beschikbaar zijn op de nieuwe datum. Daarna zal je contact op moeten nemen met alle andere trouwleveranciers. Hopelijk zijn zij ook allemaal beschikbaar op de nieuwe datum. Je kan er ook voor kiezen om een weddingplanner in de hand te nemen, zodat dit allemaal voor jullie geregeld wordt. Veel bruidsparen kiezen ervoor om de bruiloft een jaar uit te stellen. Maar ook een groot aantal bruidsparen kiezen ervoor om later dit jaar te trouwen. De maanden augustus en september zijn over het algemeen ook hele mooie maanden om te trouwen. 

Herfst bruiloft
Credits: Kin Li

Herfst Bruiloft

Trouwen in oktober of november en kiezen voor een mooie herfst bruiloft is een goede optie. Buiten wordt het dan misschien wat kouder, maar binnen wordt het alleen maar gezelliger.  Hoe leuk is het om dan in een intieme sfeer in het bijzijn van je geliefden het jawoord aan elkaar te geven. De herfst heeft ook een van de warmste seizoenskleuren, die je mooi in je decoratie terug kan laten komen. Kies voor een mooie houten backdrop, een herfst centerpiece op je diner tafel en laat de warme herfst kleuren mooi terug komen in de details. Het zal dan hoogstwaarschijnlijk wel een binnen bruiloft worden. Dit voorkomt dat je een extra plan moet maken voor als het regent. Het maakt namelijk niet uit of het nu hagelt of regent of niet, jullie zijn sowieso lekker droog en warm binnen. 

winter wedding
Credits: Moderne Bruidsfotograaf

Winter Bruiloft

Een ander superromantische optie, is trouwen in de winter. Winterbruiloften zijn vaak sprookjesachtig en intiem. In plaats van een witte kerst, kun je nu gaan hopen op een witte sneeuw bruiloft. Geeft een super mooie sfeer voor je trouwfoto’s! Ook zijn er heel veel leuke thema’s die je in je bruiloft terug kunt laten komen. Zo kun je bijvoorbeeld een Winterwonderland bruiloft houden of een Scandinavische winter bruiloft. Of je trouwt rond de kerst en maakt er als het ware een echte Christmas Wedding van. Ook hier geldt dat je hoogstwaarschijnlijk binnen zal trouwen. Maar je kunt het buiten natuurlijk ook een beetje sfeervol maken. Zo kun je bijvoorbeeld vuurkorven buiten neer zetten, mooie windlichten en leuke decoratieborden. En sneeuwt het nu toch niet? Gebruik dan kunstsneeuw binnen voor een sprookjesachtig effect. Strooi het bijv bij de ceremonie langs het gangpad of op dinertafels. 

Corona bruiloft
Credits: Jake Bradley

Informeer je gasten

Save-the-date kaarten ken je vast al wel. Maar nu kiezen veel bruidsparen deze lente en zomer ervoor om ook Change-the-date kaarten te verzenden per post of per mail. Je kunt deze kaartjes in dezelfde stijl ontwerpen als jullie Save-the-date kaarten. Ook kan je een ludieke foto maken samen met Corona bier en bijv. mondkapjes als achtergrond voor de Change-the-date-kaart. Wil je nu geld besparen? Dan is het misschien slimmer om het via de mail te sturen, bespaart je geld en het is beter voor het milieu. Je kunt natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om een oud vertrouwd appje te sturen. Maar een daadwerkelijk gepersonaliseerd Change-the-date bericht is natuurlijk 10 keer zo leuk!

bruidspaar trouwdag vieren
Credits: Jonathan Borba

Vier jullie dag

De dag dat jullie eigenlijk in het huwelijksbootje zouden treden, kan en mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Ga iets leuks doen samen en maak van deze dag toch een klein feestje. Als het virus er nu namelijk niet was geweest, waren jullie vandaag namelijk al getrouwd. Zo kun je bijvoorbeeld een lekker diner afhalen of laten bezorgen bij een restaurant bij jullie in de buurt. Ook kunnen jullie een romantische boswandeling maken en ergens gaan picknicken. En wat ook een hele leuke optie is, is om toch voor elkaar geloftes te schrijven en voor te lezen. Zo is de dag dat eigenlijk jullie trouwdag zou zijn, toch nog een beetje speciaal.  

velvet wedding trend 2020
Credits: Stories by Josan

Micro bruiloft

Het begrip “micro bruiloft” is heel toevallig ook een van de wedding trends van 2020. Wat is een micro bruiloft? De naam zegt het eigenlijk al. Dit is een kleinere bruiloft dan normaal, met dus ook een stuk minder gasten dan normaal. Dit is uitgerekend in de coronavirus tijden natuurlijk heel belangrijk. De anderhalve meter afstand samenleving zal er helaas nog wel een tijdje blijven. En in dit geval is een micro bruiloft dan zeker ideaal. Je nodigt echt alleen je inner circle uit. Samen met deze mensen vieren jullie op intieme wijze je bruiloft. En voor de mensen thuis kan je natuurlijk altijd kiezen voor een live verbinding. Op die manier kan toch iedereen getuige zijn van jullie trouwceremonie! Natuurlijk zal het er dan alsnog wel wat anders uit zien dan normaal. Jullie zullen je wel aan de anderhalve meter tussen verschillende stellen en gezinnen moeten houden. Zo zullen er tussen elk gezin een 2 stoelen tussen gelaten moeten worden. Maar ook jullie micro bruiloft wil je natuurlijk leuk aankleden. Daarom hebben wij bij In Style Styling nu ook een micro bruiloft pakket om jullie een beetje op weg te helpen. In dit pakket zitten een aantal must haves om jullie bruiloft ook in deze Coronatijden onvergetelijk aan te kleden. Meer informatie hierover? Kijk dan verder op onze website, daar staat het hele pakket uitgelegd. Uiteraard kan het pakket aangepast worden naar verschillende aantallen gasten. 

We hopen jullie ook in deze tijden een beetje op weg te hebben geholpen met deze blog. Wil je graag meer weten en meer adviezen? Stuur een mailtje naar info@instylestyling.tijdelijkoppad.nl of maak een afspraak voor een Zoom of skype afspraak. Vanaf 1 juni is onze showroom ook gewoon weer op afspraak geopend. Uiteraard wel met alle voorzorgmaatregelen volgens het RIVM!

Close Menu