Willen jullie dit jaar gaan trouwen? Ondanks dat Corona helaas ook dit jaar nog invloed zal hebben op alle bruiloften die in 2021 zullen plaats vinden, gaan er gelukkig nog steeds bruidsparen trouwen in 2021. Ook dit jaar zullen de bruiloften er misschien niet helemaal uitzien zoals normaal. Wij van In Style Styling & Decoraties delen graag onze verwachtingen met jullie over de bruiloften die in 2021 zullen plaats vinden. Ook laten we graag een aantal andere bruiloft professionals zoals weddingplanner, BABS en videograaf aan het woord hierover. En natuurlijk geven we jullie graag wat tips mee voor bruidsparen die in 2021 gaan trouwen. Benieuwd hoe wij bruiloft stylisten en andere wedding professionals denken over trouwen in 2021? Lees dan vooral verder.

Verwachtingen trouwen in 2021

Veel van onze bruidsparen die in 2020 zouden trouwen, hebben hun bruiloft verplaatst naar 2021. Maar hoe zal een bruiloft er in 2021 uit gaan zien? Als we nu kijken naar alle nieuwsberichten omtrent Covid-19 in Nederland en het buitenland, dan verwachten wij als wedding stylisten dat ook in 2021 we nog vast zullen zitten aan bepaalde maatregelen. Zo denken we dat er voorlopig vast gehouden zal worden aan een kleiner aantal gasten. Maar laat je hierdoor vooral niet tegenhouden om te trouwen in 2021, want het draait tenslotte maar om 1 ding en dat is jullie liefde vieren! En dat kan zelfs op intieme wijze met Corona maatregelen.

Micro bruiloften

Micro bruiloften in 2021 blijven dus helemaal in! Ook zal in het begin van het jaar de 1,5 m. afstand zeker nog wel blijven. En echte feesten zonder afstand onderling zal in de lente en begin zomer een lastig verhaal blijven. Wel verwachten we dat huwelijksdiners met kleine aantallen en eventueel 1,5 m. afstand onderling weer zal worden toegestaan. We hebben al eerder kleine ceremonies en intieme diners met avondvullende programma’s aan mogen kleden afgelopen jaar. En vrijwel al die bruidsparen hebben dat toch als heel positief ervaren! Doordat de bruiloften zo intiem waren, en de nadruk des te meer lag op het vieren van de liefde, waren het onvergetelijke bruiloften. Bruidsparen pakte juist extra uit met de aankleding van de ceremonie en het diner, omdat er meer budget over was vanwege de kleine gasten aantallen.

Dus laat jullie zeker niet ontmoedigen door de invloed van Corona dit jaar. Wel verwachten we dat er aan het einde van de zomer meer mogelijk zal zijn. In deel 2 van deze blog, zullen we jullie wat tips geven voor al die bruidsparen die in 2021 gaan trouwen. Zodat jullie ook met Corona er een onvergetelijke bruiloft van kunnen maken!

Credits: FORLOVEWELIVE

Ervaringen & verwachtingen van andere wedding professionals

Babs

Fiona is zelf trouwambtenaar sinds 2016. We vroegen aan haar wat haar ervaring was met bruiloften rond deze tijd. In het begin was het erg wennen vertelde ze, de agenda raakte ineens leeg, veel bruidsparen wilden toch hun bruiloft verzetten naar 2021 in de hoop dat er dan meer mogelijk is. Zelf vindt ze het vooral erg jammer dat ze de mensen die aanwezig zijn op de bruiloft niet kan feliciteren.. Van tevoren spreken ze dan ook af hoe ze elkaar wel gaan feliciteren, soms is dit met een ellenboog of ze geven elkaar een ‘schopje’ zegt Fiona lachend.

Ze hoopt dat er na de zomervakantie wel weer grote bruiloften met feesten mogelijk zijn. Wel denkt ze dat de trend van intieme bruiloften door zal zetten. Gasten die zelf aanwezig waren op een intieme bruiloft zien hier het voordeel van in en willen dit zelf vaak ook. Je kunt op deze manier de speciale dag vieren met de mensen die echt dicht bij je staan. Tegelijkertijd kun je de gasten die aanwezig zijn meer aandacht geven.

Fotograaf

Lucy & Steef beide trouwfotografen, fotograferen op bruiloften onder de naam FOR LOVE WE LIFE. “In het begin was het erg wennen, vooral het afstand houden. Als fotograaf ben je gewend om over te kunnen gaan en staan om de beste foto’s te maken. Soms moet je best dichtbij komen om het gevoel of moment echt te kunnen vangen. In het begin was dit vooral automatisme om dichtbij te komen, maar inmiddels gaat het afstand bewaren hen goed af. Beiden hebben ze goede hoop dat het vaccineren snel een positieve invloed gaat hebben op deze hele situatie.

“In het afgelopen jaar hebben we mooie bruiloften mogen fotografen. Deze crisis hoeft geen reden te zijn om niet te trouwen” aldus Lucy. Wel denkt ze dat de bruiloften net als vorig jaar kleiner en intiemer zullen zijn. “Bruidsparen hebben mij verteld dat ze toch blij waren om toch te trouwen, zo konden ze daarna gewoon doorgaan met het opbouwen van hun eigen leven” vertelt Lucy. Een kleine bruiloft is natuurlijk anders dan één met 200 gasten, maar je maakt daardoor wel alles bewuster mee. Het hoeft dus niet minder bijzonder te zijn.

Rond de zomer denkt Lucy dat het steeds meer open kan en het zeker weten teruggaat naar hoe het was!

Bruidsmode

Dunja heeft sinds vorig jaar de mooie bruidsmodezaak Bruidsboutique Sjiek geopend, gevestigd in Biest-Houthakker. Nu runt ze het bedrijf samen met haar moeder.

Het werken met de huidige maatregelen is ontzettend lastig, volgens Dunja. Ze maken het de ondernemers niet gemakkelijk. Ze hopen dan ook snel op betere tijden. Als ze realistisch denkt gaat ze ervan uit dat het nog tot het najaar gaat duren. Wel merkt ze dat er tot dusver nog weinig bruiloften verzet worden. “We denken dat iedereen de bruiloft gewoon door laat gaan, maar dan met de huidige regels en kleinschaliger” verteld Dunja. “Het mooie daarvan is dat het met een beperkt aantal mensen kan vieren, wat het juist erg bijzonder maakt. Uiteindelijk draait alles om de liefde!”

Ze denken dat het voorjaar van 2022 alles pas weer wat normaler zal worden. Handen schudden zit er niet meer in denkt Dunja, maar losgaan op de dansvloer natuurlijk wel.

Live muzikant

Paul Smithuis is fluitist op volledige houten dwarsfluit. Muziek is zijn leven en zijn passie. Met de klanken uit zijn houten dwarsfluit wil hij zijn publiek steeds weer ontroeren. Paul is dan ook aanwezig geweest op veel bruiloften.

Paul vertelt dat het vooral veel stress met zich meebrengt, veel bruidsparen kiezen er toch voor om hun bruiloft te verplaatsen en zo raakte zijn agenda leeg. De opdrachten die hij had staan heeft hij gelukkig wel kunnen verzetten. Paul denkt dat het nog wel een tijdje zal duren voordat iedereen gevaccineerd zal zijn.

Hij vertelt dat je vooral rekening moet houden met alternatieven en een flexibele houding moet hebben.

Credits: Wim Wilmers

Dit jaar gaan we ons focussen op “love story’s” die wel zijn gelukt omtrent corona. Er zijn genoeg bruiloften die alsnog prachtig zijn geworden ondanks de maatregelen. De toptrend van dit jaar is een ‘Pinmate’ bruiloft, kleinschalig, intiem en gepersonaliseerd. Deze trend is ontstaan door de vele beperkingen. Sommige kiezen ervoor om hun bruiloft uit te stellen, maar gelukkig zijn er toch ook bruidsparen die gewoon graag willen trouwen in 2021 en dit kleinschalig willen vieren.

Wat zo geweldig is aan een ‘Pinmate’ bruiloft is dat de focus veel meer op de kleine dingen is gericht. Aangezien er nu minder mensen mogen komen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het overige budget ergens anders in te steken. Uitgebreider eten, gepersonaliseerde servetten servies of decoratie etc. en een geweldig avondvullend programma aan dinertafels in plaats van een echt dansfeest.

Ook een opkomende trend is een ‘Sequel’ bruiloft. Dit is ook een gevolg van de pandemie, maar wel een geweldig idee. Een bruiloft die vervolgt wordt. Als bruidspaar houd je een intieme bruiloft en dit wordt vervolgt door een geweldig feest in de toekomst. Zo heb je ook na je bruiloft nog iets leuks om naar uit te kijken! Niks leukers dan trouwen in 2021 en in 2022!

Tips

Voor de bruidsparen die toch willen trouwen in 2021, hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Benieuwd hoe professionals uit de bruiloftbranche hierover denken? En welke tips wij nog voor jullie hebben om er toch een prachtige dag van te maken? Lees dan vooral het tweede deel van dit artikel! Deze komt over 2 weken online.

Close Menu