Wat krijg je als je een tropische styled shoot organiseert in een witte kamer? Juist, prachtige foto’s! Dit jaar hebben wij met het team van In Style Styling & Decoraties weer prachtige tafels aangekleed en gezorgd voor een zomerse ceremonie. Laat je inspireren!

De herfst komt eraan en het wordt steeds kouder in Nederland. Wat is er dan leuker dan dromen over tropische eilanden met heerlijke temperaturen en lange dagen? Dit zomergevoel wilden wij creëren in Escaperoom De Witte Kamer. In De Witte Kamer is alles wit. Daar ontdekt je pas écht hoe veelzijdig wit kan zijn. Geen thema of verhaal, maar een omgeving die zelf al tot de verbeelding spreekt. De kamer zelf is erg abstract en gevuld met vormen, lijnen en schaduwen die geen relatie tot de zichtbare werkelijkheid hebben. Dit zorgt ervoor de tropische decoraties en accessoires nog beter tot zijn recht kwamen. De locatie is tijdloos, wat een verfrissend effect heeft op de styling.

Foto: Corné Hannink | Locatie: Escaperoom De Witte Kamer


Tropisch thema
Het tropisch klimaat kent geen seizoenen en de gemiddelde temperatuur komt niet onder de 18 graden. Je hoort in de tropen dan ook veel geluid van vogels, insecten en andere dieren. Herkenbaar aan dit thema is het gebruik van felle kleuren in combinatie met natuurlijke kleuren, zoals groen. De palmbladeren en de exotisch planten, zoals de Paradijsvogelbloem, zorgen hierdoor voor de trendy tropical look. De combinatie met goud, oranje en paars maken de look helemaal af.

Tropisch betekent felle kleuren, en dat komt dan ook veel terug in de styling. Ga je zelf voor een tropisch thema? Kies dan felle kleuren zoals hot pink, oranje, turquoise en lime om jouw tropical wedding te decoreren! Met de kleur wit als basiskleur zullen de elementen eruit knallen.

Foto: Corné Hannink | Locatie: Escaperoom De Witte Kamer

Wij hebben gekozen voor gouden chiavari stoelen, onderborden met goud bestek en glazen met een gouden randje. Daarnaast is er gebruik gemaakt van paarse waaiers op de borden. Deze kleuren komen terug in de ballonnen, maar ook tijdens de ceremonie. Natuurlijk is het nog leuker om folieballonnen te gebruiken om de locatie nog meer aan te kleden. Deze kun je laten drukken met jullie initialen, maar ook met populaire woorden zoals #YAY, #LOVE en #IDO. Om het tropische plaatje af te maken, kun je gebruik maken van vogels, ananassen, Frangipani en Protea bloemen, maar ook opblaasdieren zoals een flamingo. En vergeet vooral de palmbomen niet, voor een extra tropisch effect!

Ballonnen worden ook vaak als tafel decoratie gebruikt op bruiloften. Dit zorgt voor een feestelijke setting en maakt de tafel net iets specialer. Wij hebben naast gouden en oranje ballonnen, ook doorzichtige ballonnen gebruikt. Door deze doorzichtige ballonnen ontstaat er diepte in de verder witte kamer. Leuke tip om jouw ballonnen nog specialer te maken: doe veertjes, bladeren, confetti of glitter in de doorzichtige heliumballon om een nog gaver effect te maken!

Foto: Let’s Go Together


Eten en drinken
Wil je echt de show stelen met het tropisch thema? Maak dan gebruik van Amerikaanse jars gevuld met Sangria (met stukjes fruit), limonade, cocktails, jus d’orange of passoa! Kun je de glazen jars niet vinden? Ga dan voor bekers in de vorm van een ananas of kokosnoot. Super tropisch en helemaal in!

Trouwceremonie
De aankleding van de ceremonie is een onderdeel van de bruiloft die steeds belangrijker wordt voor bruidsparen. Er zijn veel mogelijkheden van decoraties voor een trouwceremonies.

Een ceremonie is de plechtigheid die een belangrijke gebeurtenis markeert. Tijdens de ceremonie worden rituele handelingen uitgevoerd, soms ook vastgelegde rituelen. Bij de tropische ceremonie aankleding is gebruik gemaakt van palmbladeren en de Paradijsvogelbloem. Om het helemaal af te maken is een hot pink parasol neergelegd.

Laat je inspireren!

Helaas is Etenstijd onlangs getroffen door een brand, waardoor het pand verwoest is. Ontzettend jammer en vreselijk nieuws voor de eigenaar. Wij wensen hen dan ook erg veel sterkte toe!

Foto: Corné Hannink | Locatie: Escaperoom De Witte Kamer
Close Menu