Je ziet het steeds vaker voorbijkomen de Botanische bruiloft! Hou je van bloemen, planten en een natuurlijk thema? Dan is een botanische bruiloft misschien iets voor jou! Het botanische thema is een opkomende trend. Het is een mix van frisse, romantische en industriële elementen. Lees in dit artikel alles over de botanische bruiloft!

Locatie

De perfecte locatie voor een botanische bruiloft is uiteraard in een botanische tuin of buiten in de natuur. Dit past mooi bij de sfeer en kleuren die gebruikelijk zijn bij een botanische bruiloft. Trouwen in een botanische tuin kan bijvoorbeeld in Utrecht bij Oude Hortus of bij de Botanische Tuinen, bij Pinetum in Hilversum, bij Hortus in Leiden of bij de Hortus in Amsterdam. Andere opties zijn trouwen in een bos, park of andere natuurlijke omgevingen.

Styling

Bij een botanische bruiloft spelen de kleuren en materialen een grote rol. Het kleurgebruik bestaat vooral uit verschillende tinten groen, bruin, wit & overige natuurtinten. Daarnaast zijn natuurlijke en metalen materialen erg belangrijk voor een botanische bruiloft. Denk hierbij aan het gebruik van hout, planten en ijzer in metallic kleuren zoals; koper, brons en goud.

Decoratie

Om de bruiloft een botanische sfeer te geven kun je gebruik maken van houten, metalen en natuurlijke decoraties. Denk bijvoorbeeld aan een backdrop van groene planten of klimop of een trouwboog van hout of metaal met decoratieve planten. Om een persoonlijke touch te geven aan de decoraties kan je menu’s of naamkaartjes op bladeren schrijven, geeft een super tof effect op de dinertafel!

De tafels bepalen meteen de sfeer van een ruimte, daarom is het belangrijk om deze mooi te decoreren. Bij een botanische bruiloft worden in de meeste gevallen houten tafels gebruikt zonder het gebruik van decoratieve doeken. Om de tafels wel leuk te decoreren wordt vaak gebruikt gemaakt van planten, bloemen, takken, houtstukjes en servies in bijpassende kleuren.

Bloemen

Het gebruik van bloemen is uiteraard heel belangrijk voor een bruiloft. Bij een botanische bruiloft wordt er meestal gebruik gemaakt van een mix tussen planten, takken, witte bloemen en wilde bloemen. De planten geven een natuurlijke uitstraling, ook zorgen ze ervoor dat de bruiloft er minder klassiek uitziet. Voor meer kleur op een botanische bruiloft kan je gebruik maken van bloemen met meer kleur, meestal zijn dit grovere bloemen.

Kleding

De trouwjurk is bij een botanische bruiloft is vaak flowy en sierlijk. Je zult de klassieke balkjurk niet snel tegenkomen. Ook zie je de trouwjurken in de kleur blush vaker voorbijkomen bij een botanische bruiloft, omdat deze kleur goed bij het geheel van de bruiloft past. Als een flowy jurk niet bij je past, kan je ook kiezen voor een mooie aansluitende jurk met kant.

Close Menu