Terracotta – Maar wat is het?

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is een typische kleur waar iedereen wel een voorstelling bij heeft: ‘Terracotta’. Als we dit woord vanuit het Italiaans vertalen, is de betekenis voor Terra Cotta ‘Aarde gebakken’. De vertaling licht al een tipje van de sluier op over de enorme hoeveelheid kleurnuances die er zijn. Want welke kleur is terracotta nu eigenlijk? In eerste instantie denken we bijna allemaal aan de iconische cactus-pot kleur. Maar terracotta is een kleursoort dat van roestig-rood tot aan blush-roze kan gaan, van baksteen-bruin tot het paarsig-bruin. Het is dus een enorm veelzijdige kleur! Dit maakt het dan ook weer helemaal trending om je wedding mee te stylen. Stel je warme, aardse tinten voor met een na-zomerse gloed en voilà: De juiste toon voor een Terracotta bruiloft is alvast gezet.

Waarmee combineer je terracotta?

Omdat terracotta zoveel verschillende tinten heeft, kun je het ook heel goed met andere kleuren matchen. Andere aardse tinten zoals steen-grijs, groen en beige zijn kleuren, die een goede harmonie vormen met terracotta. Ook oudroze, gouden en paarse tinten zijn een erg geschikte aanvulling. Maar daar blijft het niet bij. Zelfs uitgesproken kleuren als oranje, rood of blauw kun je gerust met terracotta combineren. De keuze is dus enorm! And the best part is: Niet alleen kun je terracotta met veel kleuren mixen & matchen, maar ook met veel verschillende materialen. Denk aan rotan en hout. Aan groene planten, maar ook droogbloemen. Aan goud/bronzige accessoires en velours. Het is maar net voor welke uitstraling je wil gaan. Zo kun je jullie trouwdag helemaal naar je eigen smaak inrichten.

Credits: jordybrada.com

Styling inspiratie

We weten nu dus welke kleur terracotta is. (Oke, ongeveer dan.) We weten met welke kleuren en materialen we het mooi kunnen combineren. Maar we willen natuurlijk ook weten hoe je deze kleur omtovert tot een ware weddinglook. Good news! Als jij jezelf aangetrokken voelt tot deze kleur, zijn er genoeg stijlen om uit te kiezen. We helpen je alvast op weg met drie verschillende looks.

Forrest Wedding

Ben jij iemand die naast liefde voor terracotta liefde heeft voor de natuur? Warme tinten? Een bijna sprookjesachtige herfstlook? Dan kun je terracotta heel goed inzetten als warme koperen toon voor een Forrest wedding. Van het servies, tot aan de taart en dresscode. Van de uitnodigingen, tot aan het welkomstbord. Kies elementen uit die met deze vurige tint in de spotlights mogen staan. Ga voor een combinatie met houten stoelen en tafels in een mooie bosomgeving. Hebben jullie bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een houten bar voor de drankjes? Met Macramé decoratie en gouden bestek maak je het plaatje compleet. Vergeet vooral de sfeerlichtjes niet als finishing touch. Dit brengt de prachtige kleurtonen van de koperen terracotta helemaal tot leven.

Modern Boho Wedding

Ben je fan van een verfijnde look? Terracotta straalt in combinatie met goud, bloemen en geometrische vormen een moderne klasse uit. De bloemen zijn onmisbaar in dit thema. Zowel letterlijk als figuurlijk. Zolang het harmonieus blijft, kun je naar hartenlust verschillende terracotta tinten met elkaar mengen. Bordeaux-paars en blush-roze bloemen vormen samen bijvoorbeeld een eersteklas boeket. Droogbloemen zijn ideaal om bloemstukken mee aan te vullen. Een manier om de focus op zo’n prachtig bloemstuk te leggen, is bijvoorbeeld met een geometrische backdrop. Naast droogbloemen passen de zachte beige-tinten van pampasgras perfect bij deze look. In een moderne stalen frame vullen de volle pluimen een ruimte meteen op. Deze centerpieces zijn ook nog eens multifunctioneel! Je kunt ze zowel op de dinertafels zetten, als langs de stoelen van het gangpad. Tot slot voeg je met een velours bruidsbankje luxe toe aan het geheel. Het materiaal en kleurgebruik vormen in een Modern Boho thema de perfecte balans tussen romantiek en design.

Mediterrane Bruiloft

Misschien wil jij juíst die iconische terracotta potjes verwerken in jouw bruiloft.  Gelijk heb je! De potjes zijn superleuk om te gebruiken als alternatieve kaarthouders op de dinertafel. Met een mooi cactus plantje erin breng je gelijk kleur op tafel. Win-win! Cactusplantjes zijn weer helemaal in en kunnen zelfs prachtig verwerkt worden op een trouwtaart, drukwerk of de stropdas van de bruidegom. En het hoeft niet bij cactussen te blijven. Simpelweg alle mediterrane planten kunnen heel goed samen met deze iconische terracotta kleur. Het geeft een zomers Spaanse/Mexicaanse tint aan je bruiloft. Door met materialen als linnen en rotan te werken, behoud je de ‘Haciënda’-vibe. Nu alleen nog wat zonnestralen en jullie Mediterrane bruiloft zit gebakken.


Close Menu