Voor alle bruidsparen die een tijdloze bruiloft willen en even alle trends van nu willen vergeten, is het thema klassiek romantisch echt hét perfecte thema voor jouw bruiloft. Het is een verfijnde en elegante stijl en het gaat hierbij echt om de romantiek. Een stijl voor jouw bruiloft waarmee je veel kanten op kan gaan.

Locatie

Wil jij de perfecte locatie voor jullie klassiek-romantische bruiloft? Dan is een traditionele locatie dé locatie waar je jouw bruiloft kan houden. De locaties voor zo’n bruiloft zijn elegant, verfijnd en gestyled met de tofste elementen van de klassiek-romantische stijl. De meest geschikte locaties zijn hotels, kastelen, feestzalen en een landhuis. Genoeg keuze toch? Maar don’t worry. Als je het budget niet hebt voor deze locaties of je bent niet helemaal weg van zulke locaties, dan kan je op welke locatie dan ook jouw perfecte klassiek-romantische thema tot leven brengen door de mooiste decoraties en de beste styling. En voilà, jij hebt jouw klassiek-romantische bruiloft.

Styling klassiek-romantisch

De styling voor jou klassiek-romantische bruiloft is natuurlijk onmisbaar. Hierbij spelen de kleuren een essentiële rol. Vaak denken de meeste mensen dat klassiek ”zwart, wit en saai” moet zijn. Maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn! Je kan zelf kiezen welke kleuren je wilt gebruiken. Maar kies geen combinatie van allerlei felle neon kleuren. Als je wel voor felle kleuren gaat dan kan je die combineren met wit of ivoor tinten in jouw kleurenpalet. Zorg er vooral voor dat de kleuren niet met elkaar botsen.

Het beste kan je wel voor neutrale kleuren gaan zoals wit, zwart, ivoor, grijs of beige. Ook kan je gebruik maken van metallic details wat helemaal bij deze stijl past. Als je overweegt kleur te gebruiken kan je dit ook baseren op basis van het seizoen. Kies in de winter bijvoorbeeld metallic en donkere kleuren. Kleuren zoals goud, zilver, bordeaux rood en zwart. In de zomer kan je voor iets lichtere kleuren gaan zoals lichtblauw, lichtgroen, lila, roze of perzik. Pastel tinten geven altijd een romantische sfeer. Het is maar wat je zelf mooi vindt.

Credits: RiCon Fotografie

Romantische decoraties

Om jouw romantische stijl te creëren zijn romantische decoraties natuurlijk onmisbaar. Denk bij romantische decoraties bijvoorbeeld aan een trouwboog met bloemen. Of ga voor een prieel met bloemen eraan of doeken. Net waar jij van houd! Ook kan je zuilen toevoegen met windlichten of bloemen. Om alles nu extra romantisch te maken kan je de rozenblaadjes in het gangpad natuurlijk niet vergeten. Zet hoge kandelaren neer op jouw tafel of maak gebruik van prachtige centerpieces van bloemen op de tafels. Maar onthoud wel dat de bloemen bij jouw thema moeten passen. Met deze tips heeft jouw bruiloft zeker wel een romantisch tintje gekregen!

Credits: Fotografia

Bloemen

Bloemen zijn onmisbaar voor de bruiloft. Maar je wilt natuurlijk wel bloemen die bij jouw thema passen. En welke bloemen kies je dan voor jouw bruiloft? Precies. Rozen. Ze zijn super klassiek en ook nog eens tijdloos. Ook is de uitstraling van deze bloemen super romantisch. Pioenen zijn ook klassiekers, maar ook hortensia’s, orchideeën, stephanotis, ranonkels, phalaenopsis en anemonen. Gelukkig ruiken de meeste bloemen ook nog eens lekker en kan je bloemen in verschillende kleuren en maten krijgen.

Als het gaat om jouw bruidsboeket kan je deze het beste strak en elegant houden. Vermijd dan ook iets wat te trendy is zoals grijze bladersoorten of vetplanten. Kies eerder voor een symmetrisch boeket en ga voor maar enkele soorten bloemen en accenten. Daarbij kan je een persoonlijk tintje aan jouw boeket geven met bijvoorbeeld kant, een lintje of een leuke broche. Als je hiermee rekening houd, dan heb je straks een prachtig klassiek bruidsboeket.

Flower bouquet

Kleding

Bij de klassiek-romantisch stijl wil je natuurlijk ook een bijpassende look creëren. Wat dacht je van een baljurk? De perfecte jurk voor jouw bruiloft. Kies voor een minimalistische satijnen baljurk of een baljurk met tule, pareltjes of kanten details bijvoorbeeld, wat je wilt! Er zijn in ieder geval genoeg opties, dus genoeg keuze!

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat een baljurk helemaal niks voor jou is. Dan kan je gaan voor getailleerde bruidsjurk. Hier kan je ook weer jouw eigen persoonlijke tint aan toevoegen door middel van een prachtige sherp of strik toe te voegen aan jouw bruidsjurk. Kies voor bij jouw jurk een mooi klassiek kapsel met bijvoorbeeld een bloemetje erin en ga voor wat ingetogen schoenen.

Met al deze ideeën heb je jouw perfecte klassiek-romantische bruiloft en iedereen zal weg zijn van jullie prachtige thema!

wedding clothes
Close Menu