Wat steeds vaker voor komt is dat bruidsparen pas op een latere leeftijd trouwen. Trouwen kan natuurlijk op elke gewenste leeftijd! Niemand is ooit te oud om te trouwen. Wat er vaak dan wel bij komt kijken zijn kinderen. Bij bruidsparen die trouwen op latere leeftijd zijn vaak kinderen betrokken bij de bruiloft. Dit kan natuurlijk harstikke leuk zijn! Want zeg nou zelf, hoe schattig is het om je eigen dochtertje als bruidsmeisje te mogen kiezen? Of jouw zoontje als ringendrager? Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jullie bruidskinderen op een leuke manier te betrekken bij jullie bruiloft en er samen een prachtige dag van te maken. Buiten jullie eigen kinderen zijn er misschien ook gasten waarvan de kinderen ook naar jullie bruiloft komen. Je wilt natuurlijk wel dat alles succesvol verloopt rondom de kids. Wij geven jullie hiervoor een aantal handige tips!

Weddingnanny

Kinderen zijn fantastisch maar kunnen soms een last op de schouders zijn. Om al jouw zorgen rondom de kinderen weg te nemen kun je een weddingnanny inhuren. Weddingnanny’s worden steeds populairder in de trouwwereld. Ze kunnen de kinderen tijdens de bruiloft bezighouden door middel van spelletjes of andere activiteiten en ze tegelijkertijd in de gaten houden. Op deze manier kunnen de kinderen lekker de hele dag spelen en hun gangetje gaan zonder dat jij je er druk om hoeft te maken. Je kunt zorgeloos genieten van een prachtige dag en de kids kunnen lekker plezier maken. Klinkt als een ideale oplossing!

Candybar

Weleens gehoord van een Candybar? Deze extra toevoeging aan je bruiloft komt steeds vaker voor. Het is een leuk initiatief voor de kinderen. Door de candybar kun je de kinderen bezighouden en hebben ze veel plezier. Nog een tip om de kinderen bezig te houden is door activiteiten te bedenken rondom de candybar, denk bijvoorbeeld aan snoepkettingen of snoepspiesjes maken of hun eigen snoepzak samenstellen! Als je dacht dat alleen kinderen dolgelukkig worden de Candybar heb je het waarschijnlijk mis. Ook de volwassenen zullen stiekem blij verrast zijn, want wie houdt er nou niet van snoep?

Snoep buffet bruiloft

Pinata

Een pinata op je bruiloft zorg voor veel plezier en gezelligheid voor zowel het bruidspaar als de gasten.
Naast het plezier en de gezelligheid heeft een pinata op de bruiloft ook nog een traditionele betekenis.
De oorspronkelijk pinata staat voor de zeven zonden. Als het bruidspaar de pinata kapot slaat, staat dit voor het verdwijnen van de zeven zonden en eeuwige liefde.
Deze mooie betekenis maakt het extra leuk om een pinata op te hangen op jullie bruiloft, ook ziet het er heel feestelijk uit!

pinata bruiloft kinderen

Speelhoek

Een speelhoek is erg praktisch, vooral ook voor de jongere kinderen die aanwezig zijn op de bruiloft. Wel een goede tip is om van tevoren na te gaan wat de leeftijden ongeveer zijn van de kinderen die aanwezig zullen zijn, zodat je materialen hebt die geschikt zijn voor hun leeftijden. Kleurplaten zijn heel geschikt voor kleine kinderen maar kinderen van 12 of ouder zullen dit minder interessant vinden. Er moet dus speelgoed of een activiteit zijn geschikt voor de leeftijd. Een goede optie is om te vragen of er een aparte kleine ruimte ingericht kan worden voor de kids, hier kunnen zowel speelgoed en activiteiten voor de jongere kinderen als voor de oudere kinderen weg gezet worden. Misschien heeft de locatie wel een tv of een dvd-speler, dit zal de kinderen goed bezighouden. Je zou een leuke kindertent kunnen plaatsen met kussentjes, spelletjes of videogames.

Close Menu