Het Into the Woods Wedding thema is perfect voor de echte buitenfanaten. Neem jullie gasten mee naar een prachtig bos en laat de ceremonie maar beginnen! De groene tinten en de geur van het bos geeft een romantisch gevoel aan jullie bruiloft, licht het bos op op met fairy lights en droom samen weg.

Locatie

Een Forest wedding wordt natuurlijk gehouden in het bos. Toch zijn er nog een paar mogelijkheden die jullie bespreekbaar moeten maken. Willen jullie in de openlucht trouwen of in een knusse houten hut of schuur. Er zijn verschillende locaties in Nederland die perfect zijn voor een Forest wedding. Zo is De Vlaamse Spijker in Dongen een perfecte plek maar ook in Het Haagse Bos kan er gefeest worden in de buitenlucht tot na zonsondergang. Ook zijn er mooie locaties zoals Hilvaria Studio’s die midden in het bos ligt en waar je prachtig tussen de bomen kan trouwen op een terras. En wat dacht je van meneer van Eijck of het Boscafé in Oisterwijk?

Let goed op bij het boeken van een locatie tot hoe laat jullie van de plek gebruik mogen maken. Dit verschilt namelijk per locatie.
En misschien bof je wel en beschik je zelf over een grote tuin met veel bomen waar je graag de ceremonie zou willen houden.

trouwen hilvaria studio's

Kleuren

Een kleur die natuurlijk niet te missen is bij een Into the Woods thema is groen! Alles draait rond deze kleur en verschillende groentinten geven een levendige sfeer aan jullie bruiloft. Verder kan je ook aan de kleuren crème en burnt orange denken om een warm gevoel te creëren. Mooi voor in de zomer, maar ook zeker voor in de herfst!

Als jullie toch liever iets opvallends willen is lavendel kleur een goede keuze. Deze kleurtint kan perfect gecombineerd worden met echte lavendel in de bloemdecoratie of het bruidsboeket. Ook in de decoratie kan je lavendel gebruiken zoals stoellinten, servetten, tafellopers of waxinelichtjes. Als jullie iets heel anders willen, dan is dusty blue de kleur voor jullie! Deze kleur steekt lekker af bij de natuur tinten van het bos, maar oogt heel sprookjesachtig, zodat jullie decoratie er echt uitspringt.

Decoratie

Lichtjes, lichtjes en nog meer lichtjes. Als jullie een echt romantisch en magisch gevoel willen creëren zijn fairy lights een perfecte optie vooral als jullie receptie in de avond is. Het diner wordt verlicht door kleine lichtjes die door het bos heen twinkelen. Voor op tafel zijn mason jars met lichtjes erin een mooie manier om de dinertafels van je gasten te verlichten. Maak gebruik van houten tafels en stoelen, zodat alles mooi bij elkaar past. Bomen en mos zijn natuurlijk niet te missen in een bos en dus ook niet in jullie decoratie! Gebruik takken met gebladerte of mos voor de decoratie op de tafel en zet een paar kaarsen ertussen voor een romantisch gevoel.

Gebruik veel materialen zoals hout en takken of bloemen als decoratie materialen voor een into the woods wedding. Denk aan een backdrop van hout met een bloemstuk of doeken en vul dit aan met boomstammetjes en windlichten met kaarsen erin. Wij raden wel aan om bij het gebruik van veel kaarslichten, windlichten te gebruiken in verband met bosbrand gevaar.

Bloemen

Een Into the Woods bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder een prachtig trouwboeket. Je kan veel kanten op met het samenstellen van forest wedding trouwboeket. Hou je het liever klein of wil je juist een groot boeket? Kijk goed wat bij jou past!

De basis van het boeket bestaat uit verschillende soorten planten en bladeren. Voorbeelden hiervan zijn: Varens, olijftakken en eucalyptus bladeren. Daarboven op kunnen verschillende kleuren bloemen geplaatst worden die het één geheel maken. Er is natuurlijk keuze uit verschillende soorten bloemen. Ook hier noemen we een paar voorbeelden om jullie een handje op weg te helpen. Mooie opties zijn: Lichtroze rozen, burgundy pioenrozen en witte brem. Voor het echte forest gevoel zou er zelfs een paar kleine bessen takjes in kunnen zitten.

Hou je het liever wat kleiner? Dan is een gedroogd meadow boeket echt iets voor jou! Dit zijn allemaal gedroogde bloemen die te vinden zijn in weides maar natuurlijk ook in het bos. Zo sluit het mooi bij het thema aan. Hierbij moet je denk aan bloemen zoals: Madeliefjes, Lavendel, duizendblad en brem.

Kleding to go into the Woods

Op julllie into the woods wedding willen jullie er natuurlijk op en top uit zien! Het zijn altijd lastige keuzes, maar wij hebben een paar ideeën voor jullie uitgezocht die perfect bij een forest wedding zouden passen.

De jurk heeft vaak een A-lijn vorm en de bovenkant is netjes aangesloten. Bij een forest wedding dress zie je vaak dat de rug open is en de mouwen lang of spaghetti bandjes zijn. De rok van de jurk is gemaakt van een zachte stof of in combinatie met tule. De boven kant van de jurk bestaat vaak uit kant, wat het een klassiek detail geeft. De kleur van de jurk kan je natuurlijk wit laten, maar als je alles wat zachter wil maken, dan kan je ook voor een mooie blush of ivoor kleur kiezen.

De mannen kiezen vaak sneller voor een donkere natuurtint voor hun pak. Dit blend beter in met de omgeving en het pak steekt dus niet zo af. De kleuren die vaak gebruikt worden zijn donkerblauw, donkerbruin en donkerrood. Als je liever weg blijft bij de donkere kleuren is, dan is een olijfgroen pak een uniek alternatief. Het pak kan worden afgemaakt met een strikje, bretels of een stropdas.

Voor de bruidsmeisjes wordt er ook vaak gekozen voor een zwierige rok. De bovenkant verschilt vaak, opties zijn een off the schoulder dress, spaghetti bandjes of juist een een halter top. Kies vooral iets wat bij jouw vriendinnen past! De jurk bestaat meestal uit één kleur. Vaak wordt er gekozen voor een natuur of een zachte blush tint, zodat het helemaal bij het thema past!

Close Menu