Bij de styling van jouw bruiloft denk je vooral aan kleuren, stoelen, bloemen, verlichting, en nog veel meer. Dit op zich is natuurlijk al prachtig, maar in sommige gevallen kan het voelen alsof je iets mist. De achtergrond van jouw bruiloft kan misschien leeg aanvoelen. In dit soort gevallen biedt een wedding backdrop een ideale uitkomst. Niet alleen vult het de ruimte, het kan ook nog eens prachtig gestyled worden in een echte eyecatcher!

Een backdrop is een wand die gebruikt kan worden tijdens de huwelijksceremonie, het diner, of achter de candy table. Maar daar stopt het niet! Gebruik jij je backdrop liever als pronkstuk, dan zal deze het ook fantastisch doen als achterwand voor een fotoshoot of als decorstuk in de feestzaal. Het mooie van backdrops is dat je ze op tientallen manieren kunt versieren. De meest voor de hand liggende manier is om dit te doen met behulp van doeken, maar je kunt het ook creatiever aanpakken: pompoms, bloemen, lampionnen en lampjes doen het prachtig op een backdrop!

Je kunt backdrops in verschillende soorten en maten vinden. De meest voorkomende backdrops zijn in wit, zwart of goudtinten, maar ben je in een creatieve bui, dan kun je er ook zelf een maken. Het voordeel hiervan is dat je het volledig in het thema van jouw bruiloft kunt doen, zodat het perfect aansluit op jouw wensen. Verwerk de bloemen van jouw bruidsboeket in de backdrop, gebruik doeken in de kleur van jullie thema, of gebruik materialen die daar goed bij passen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Wij zetten onze favoriete backdrops voor jullie op een rijtje. Laat je inspireren!

Floral Backdrop
Een van onze favoriete backdrops is deze klimop wand. Deze wand is een echte eye catcher op iedere bruiloft. Door de kleur van de klimop voeg je meteen groen toe aan jouw ceremonie. Willen jullie meer dan alleen een groene wand? Bij In Style Styling & Decoraties kunnen wij jullie initialen, een groot hart, of iedere andere vorm op de wand bevestigen met prachtige bloemen. Mits het mogelijk is, kunnen er ook andere dingen op de wand bevestigd worden. Vraag aan één van onze stylisten wat de mogelijkheden hiervoor zijn, zij helpen jullie graag!

Flowerwall
Credits: Tovergoud Fotografie

Japanse stijl
Wil je geen gebruik maken van groen en bloemen, maar liever iets creatiefs hebben? Wij hebben deze backdrop gebruikt in onze Japanse styling, maar het heeft nog veel meer mogelijkheden! Pas de vogels aan aan de kleuren van jullie bruiloft, en ook bij jullie staat het prachtig. De vogeltjes zijn met de hand gevouwen, waardoor ze makkelijk te verwerken zijn in iedere styling. Gebruik mooie, felle kleuren voor een zomerse bruiloft, en jouw ceremonie krijgt direct al een hele andere uitstraling. Gegarandeerd een succes bij de gasten en op de foto’s!

trouwprieel kraanvogels
Credits: Soulmates Fotografie

Rustiek romantisch
Op zoek naar een meer natuurlijke backdrop? Deze backdrop biedt de uitkomst! Gemaakt van natuurlijke materialen is deze backdrop ideaal voor voor- of najaarsbruiloften. Natuurlijk kun je deze backdrop ook helemaal stylen in de stijl van jullie bruiloft. Zo kan er gebruik gemaakt worden van bloemen en planten, maar ook verlichting, pompoms, et cetera. Door het gebruik van hout geeft de backdrop een rustieke, maar elegante uitstraling. Perfect voor een buitenbruiloft!

backdrop rustiek
Credits: Tovergoud Fotografie

Macramé Backdrop 
Deze hippe macramé backdrop is perfect voor een bohemian wedding of hippe festival bruiloft!
Macramé is helemaal in en kan ook gebruikt worden als aankleding voor bijvoorbeeld de ceremonie stoelen of als tafeldecoratie. Style de backdrop met een mooi bloemstuk van echte bloemen. Of gebruik een bloemstuk van kunstbloemen zoals op onderstaande foto voor een fleurig effect.

bohemian wedding macramé backdrop
Bohemian macramé backdrop

Vintage Deuren 
Mooie oude vintage deuren kunnen gebruikt worden als de perfecte vintage backdrop voor jullie bruiloft. Maar je kan ze ook gebruiken als entree voor bijvoorbeeld het gangpad van de ceremonie. Ook is het superleuk om ze na de huwelijksceremonie weer te hergebruiken als backdrop voor bijvoorbeeld de taart tafel. Maar ook als backdrop voor een Photo Booth ’s avonds zijn ze super leuk!

vintage deuren bruiloft backdrop
Credits: Elvera Gerlinda Fotografie

Alle bovenstaande backdrops zijn gemaakt en gestyled door In Style Styling & Decoraties. Ben je geinspireerd geraakt door deze backdrops en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Maak een afspraak of kom langs bij onze showroom!

Close Menu