De voorbereidingen voor je bruiloft zijn bijna gedaan en je grote dag komt steeds dichterbij. Spannend! Een van de laatste dingen die veel bruidsparen regelen, zijn ringkussentjes. Een echte must-have die niet mag ontbreken! Tegenwoordig hoeven ringkussentjes helemaal niet saai te zijn. Wij zetten de origineelste ringkussentjes voor jou op een rijtje.

Een lange tijd geleden, in de tijd van de Romeinen en de oude Egyptenaren, werden kostbaarheden zoals edelstenen, juwelen, zilver en goud op een kussen gedragen. In die tijd gold deze traditie als teken van rijkdom. Tegenwoordig is het ringkussen een stijlvol accessoire waarop de trouwringen worden gedragen tijdens de ceremonie.
Omdat je ringkussentjes in alle kleuren en maten hebt, hebben wij er een aantal leuke en originele uit gehaald. Maak je liever zelf een ringkussentje? Pimp hem dan met jute, lint of kant! Zo maak je er ook meteen een leuke DIY van. Mocht je daar geen tijd voor hebben, dan hebben wij hieronder de leukste ringkussentjes voor je bij elkaar gezocht.

Out of the box
Een ringkussen hoeft niet altijd een “kussen” te zijn… Je kunt het ook anders aanpakken! Door gebruik te maken van andere vormen en materialen, komen jullie ringen nog beter tot hun recht. Een voorbeeld van “out of the box” denken, is dit glazen doosje. Naast koper kun je ook gaan voor een zilveren of gouden omlijsting. Het geeft een speels effect aan jullie bruiloft en zorgt voor een creatieve twist tijdens jullie ceremonie.

Foto: Merel van Vastenhoven

Save the date
Wil je een persoonlijker tintje geven aan jouw ringkussen? Laat jullie trouwdatum of initialen op het kussen borduren! Zo voer je makkelijk de stijl van je bruiloft door in de kleine details, zonder al te veel te overdrijven. Natuurlijk kun je er ook een DIY project van maken door zelf een ringkussen te borduren. Niemand zal een ringkussen zoals dat van jullie hebben!

Foto: Trouwplannen.nl

Jute
Jute is in! Of je nu een farm wedding hebt of een klassieke bruiloft, dit ringkussen kan altijd. Door de combinatie van het ruwere jute en het lieve kant, ziet het ringkussen er rustiek en toch chique uit. Combineer dit met jullie trouwringen, en een prachtig plaatje is gegarandeerd!

Foto: In Style Styling & Decoraties

Of helemaal anders!
Houd je je liever niet teveel vast aan tradities en ga je voor een creatievere aanpak? Ieder bruidspaar heeft een andere bruiloft, en dus andere details. Een ringkussen hoeft daarom niet persé een doosje of kussentje te zijn. Je kunt jouw ringen op veel meer manieren presenteren! Ga bijvoorbeeld voor een bloemenhart. Niet alleen is dit de ideale combinatie van bloemen, liefde en ringen, het staat ook nog eens super mooi. Een echte eyecatcher op iedere bruiloft!

Foto: The Wedlist

Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren om jouw bruiloft te personaliseren. Neem jouw thema mee het altaar op door het door te voeren in kleine details, zoals het ringkussentje, en jouw dag wordt gegarandeerd een groot succes! Heb je inspiratie opgedaan en een idee van wat je wilt voor je bruiloft? Neem eens een kijkje op onze webshop!

Close Menu