Zoek jij leuke, originele alternatieven voor het rijst gooien na de ceremonie?  Wij zochten de leukste, origineelste strooisels voor jou bij elkaar!

Iedereen kent het de traditie: na de huwelijksceremonie vertrekt het kersverse bruidspaar richting de feestzaal om hun huwelijk te vieren. Waar er vroeger rijst over het bruidspaar heen werd gegooid, mag dat tegenwoordig op veel plekken in Nederland niet meer. Maar wat is er dan wél mogelijk om het bruidspaar te zegenen? Wij zetten de alternatieven voor je op een rijtje!

Bellenblaas
De bellenblaas is een grote favoriet in Nederland. Niet alleen geven de bubbels een mooi effect op jouw bruidsfoto’s, het is ook nog eens niet duur en geeft geen rotzooi. Daarnaast zullen jouw gasten, jong en oud, het ook nog eens leuk vinden om te doen! Tegenwoordig kun je kant-en-klare bruidsbellenblazen kopen, maar voor het echte DIY effect koop je standaard bellenblazen, en maak je er een leuk etiket op.

Foto: Photos by Mandi

Confetti
Confetti kun je makkelijk zelf maken of ergens kopen. Je kunt confetti in de kleur gebruiken die bij jullie thema past waardoor dit extra aansluit op de rest van de bruiloft, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor alle kleuren van de regenboog kiezen! Naast de normale confetti kun je ook een stapje verder gaan met bijvoorbeeld hartjes confetti. Gebruik een perforator in de vorm van een hartje en kies een leuke kleur of kleuren. Als je confetti wilt gebruiken is het verstandig even te checken bij de gemeente of dit hier wel mag, dit is namelijk ook verboden in bepaalde gemeenten.

Foto: Chris&Ruth Photography

Ballonnen
Helium ballonnen zijn tegenwoordig niet meer te missen op een bruiloft. Ze zijn ontzettend leuk te gebruiken als decoratie tijdens de ceremonie of tijdens het feest. Je kunt alle gasten een helium ballon geven en aan het einde allemaal tegelijk loslaten. Dit geeft een super gaaf effect en hele leuke foto’s van jullie bruiloft.

Foto: Brit.co

Rozen/Lavendel Blaadjes
Lavendel en rozen blaadjes geven een erg mooi effect. Het is romantisch en ze ruiken ook nog eens erg lekker. Lavendel werd vroeger ook wel het liefdeskruid genoemd. Dit past natuurlijk perfect bij jullie bruiloft!

Foto: Lucky Wedding

Lintjes
Je kunt gebruik maken van losse lintjes en die de gasten laten gooien of mee laten wapperen. Ook zou je een leuke DIY kunnen doen, hierbij heb je een stokje waar je meerdere lintjes aan bevestigd en een paar belletjes. Je kunt de stokjes aanpassen naar je eigen stijl en thema. Overigens zijn deze stokjes ook te verkrijgen in onze webshop zodat je het niet zelf hoeft te doen.

Foto: Brit.co

Pompoms
Ook dit is een leuke DIY om zelf in elkaar te flansen. Naast ze zelf te maken kun je ze ook verkrijgen in alle kleuren en formaten voor jullie bruiloft. Ze zijn ook nog eens super schattig, hip en het geeft een speels effect!

Foto: Weddingchicks

Glowsticks
Glowsticks zijn erg leuk voor een bruiloft met de zonsondergang of avond. Ze zijn er ook in alle kleuren en maten te vinden. Naast ze te gebruiken na de ceremonie zijn ze ook leuk voor de openingsdans en het feest.

Foto: Nicole Ryan Photo

Sterretjes
Geef een sprankelend effect aan jouw bruiloft! Sterretjes zijn niet alleen mooi met oud en nieuw, maar geven ook een extra feestelijke touch aan julile bruiloft! Net als de glowsticks zijn ze vooral geschikt voor avondbruiloften.

Foto: Hi Miss Puff

Naast deze leuke strooisels kun je ook denken aan de verpakking ervan. Denk bijvoorbeeld aan leuke puntzakjes waar je de pompoms, rozenblaadjes of lavendel blaadjes in kunt doen. Naast puntzakjes kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor bloemenmandjes waar je deze makkelijk in kwijt kunt.

Er mag dan wel geen rijst zijn op jullie bruiloft, met deze leuke alternatieven wordt jouw dag een stuk specialer. Of je het nu zelf in elkaar knutselt of kant en klaar koopt, jullie huwelijk gaat spetterend van start!

Laat je inspireren!

Close Menu