Wil jij het net even anders aanpakken op jullie bruiloft? Begin dan bij een alternatief gastenboek! Een boek vol met boodschappen en handtekeningen kan leuk zijn.. maar je kunt ook voor iets originelers gaan! Wij zetten de leukste alternatieve gastenboeken voor jullie op een rijtje.

Een gastenboek kan heel suf zijn, maar er zijn genoeg originele alternatieven om te gebruiken. Op jullie bruiloft krijgen jullie vast een heleboel gelukswensen. Als je deze allemaal niet kunt onthouden, kun je het je gasten ook op laten schrijven. Dit kan in een gastenboek dat je na een week de kast in leg en er eigenlijk niet meer naar omkijkt, maar dit kan ook in een supergave wensboom of een glazen wenspot! Niet alleen handig, maar ook nog eens leuk om te gebruiken als decoratie!

Build Memories blokkentoren
Deze Build a memory blokken toren is een leuk alternatief om als origineel gastenboek te gebruiken. Op ieder houten blokje kan een wens of boodschap geschreven worden door jullie gasten. Als je alle gasten op deze houten blokjes hebt laten schrijven, kun je het gebruiken als het beroemde Jenga spel, maar dan met een persoonlijke touch.

Foto: http://www.gingerray.co.uk/build-a-memory-building-blocks-guest-book.html

Glazen wenspot
Deze mooie glazen wenspot met rosé gouden deksel is leuk te gebruiken als origineel gastenboek en ook nog een super trendy! Bij deze wenspot zitten hartjes waar jullie gasten een wens of boodschap op kunnen schrijven, deze hartjes kunnen ze dan in de glazen wishing jar stoppen. Rosé goud is de laatste tijd hip & happening dus ook nog eens erg leuk om in huis te gebruiken als decoratie!

Foto: https://www.instyledecoraties.nl/product-categorie/bruiloft/gastenboeken/

Wensboom
Deze houten wensboom is ontzettend leuk om als alternatief gastenboek te gebruiken! In deze boom kun je tags hangen, maar ook kiezen voor houten hartjes of andere leuke figuurtjes. Op deze tags of hartjes kunnen al jullie gasten en lieve wens of boodschap schrijven en deze in de boom hangen. Je kunt deze boom na afloop mee naar huis nemen en gebruiken als aandenken of als leuke decoratie.

Foto: https://www.weddingdeco.nl/houten-wensboom-met-houten-hartjes-70st/

Houten hart puzzel
Deze houten hart puzzel is leuk en speels voor jullie bruiloft. Dit is ook net even anders dan een normaal gastenboek. De gasten kunnen op elk puzzelstukje beschrijven met een persoonlijke boodschap. Na jullie trouwdag kunnen jij en je partner samen alle puzzelstukjes bij elkaar leggen en de puzzel in elkaar zetten. Als je deze puzzel in elkaar gezet hebt, heb je een mooi hart met mooie berichten en herinneringen.

Finger print tree
Deze trend bestaat al een tijdje, maar blijft erg populair. Elke gast kan een vingerafdruk achterlaten, waardoor je een gave en kleurrijke boom creëert van jullie trouwdag. Met een inktdoosje in een leuke kleur of meerdere kleuren krijg je een leuk effect. Dit zorgt uiteindelijk voor een nooit te vergeten herinnering aan jullie onvergetelijke trouwdag!

Foto: https://www.instyledecoraties.nl/product-categorie/bruiloft/gastenboeken/

Natuurlijk kun je nog altijd kiezen voor een gastenboek. Er is een groot assortiment met ontzettend veel schitterende gastenboeken waar je je zeker niet mee zal vervelen! Ook zijn er nog veel meer alternatieve gastenboeken en zijn er ook genoeg leuke DIY gastenboeken in elkaar te flansen. Ben je geinspireerd geraakt door deze blog? Neem eens een kijkje in onze webshop!

Close Menu