Je ziet natuurlijk altijd de mooiste bruidsfoto’s voorbij komen, maar wat zit er allemaal achter? In Style Styling wilde hier meer over weten en besloten om 2 bruidsfotografen te interviewen. In dit bericht interviewen we Corné Hannink en Wim Wilmers. We vroegen over hun ervaringen als bruiloft fotografen.  

Corne Hannink

Hoelang zit u al in het vak?

We zijn met 2e begonnen. Ik denk dus ongeveer al 20 jaar.

Hoe bent u bij trouwfotografie gekomen?

Dat gaat een beetje vanzelf. Als je familie in de fotografie wereld werkt gaat dat een beetje vanzelf. Mensen vroegen dan een fotograaf aan voor bruidshuwelijk. Toen ik de foto’s ging delen op social media kwam er vaker aanvragen. Uiteindelijk waren we met 2e en toen ging het ook een stuk makkelijker.

Waar haalt u, uw inspiratie vandaan?

Vooral door zelf beelden te bewerken en kijk op wat voor manieren dat kan. Ook kijk je snel naar het werk van collega’s! Wat voor manieren hun gebruiken en wat voor kijk hun erop hebben. Dit kan je interpreteren naar je eigen beeld.

Wat onderscheid u van de rest?

We maken altijd foto’s met 2 fotografen! Hierdoor krijg je foto’s van hetzelfde moment vanuit verschillende standpunten, een voorbeeld hiervan is de kus foto. Andere fotografen hebben vaak foto’s vanuit een kant, bij ons zie je een moment uit verschillende hoeken.

Met welke apparatuur fotografeert u?

Ik maak het meest gebruik van een groothoeklens of telelens.

Wat is de leukste shoot die u ooit heeft gedaan?

Oeh! dat is lastig om te kiezen, want alle bruiloften zijn uniek. Een paar jaar geleden hadden we een leuke bruiloft van een echtpaar met een koets met 4 paarden ervoor. Dat is weer eens wat anders als normaal. In juni hebben we een bruiloft met een Harley, daar kijk ik dan ook weer naar uit!

Op welke foto bent u het meest trots en wat is het verhaal daarachter?

De foto’s van Kristel en Kevin. Die spreken er gewoon uit.

Ook een foto op de bruiloft van Raymond en Bianca. Hun waren helemaal weg van het liedje “I was made for lovin’ you”. We maakte een foto met de tekst hiervan erbij en hadden dit groot laten afdrukken. Daarna hadden we een speciale hout gemaakte lijst, waar allen gasten iets op konden schrijven. Een originele manier van een gastenboek! 

Wim Wilmers van www.wimwilmers.nl

Hoelang zit u al in het vak?

We zitten nu 10 jaar fulltime in het vak.

Hoe bent u bij trouwfotografie gekomen?

We waren allebei al bijna ons hele leven fanatiek bezig met natuurfotografie en hadden daar onze publicaties mee in diverse bladen en tijdschriften, rijk worden van natuurfotografie is echter een utopie laat staan je brood ermee verdienen. Na mijn ontslag bij de Rabobank zijn we op 0 begonnen met bruidsfotografie en dat heeft tot een heel mooi resultaat geleid tot nu toe.

Hoe zou u uw stijl van fotografie omschrijven?

Onze stijl, is losjes waarbij het journalistieke karakter de boventoon voert, we maken veel gebruik van licht en er zit zeker humor in onze foto’s.

Wat onderscheid u van de rest?

Onderscheidend door 2 fotografen dus we kunnen ons meer concentreren op aparte momenten tijdens een bruiloft, we kunnen meer risico nemen. We maken gebruik van kunstlicht op locatie en ook daar kiezen bruidsparen ons op uit.

Met welke apparatuur fotografeert u?

We fotograferen met 4 camera’s van canon 2 x 5d MKIV  1 x 5 d MK III is backup en i x 1dx II  verder bijna alle prime lenzen van canon, 4 canon flitsers en 2 portable studio flitsers van 500 waat de Profoto B1

Wat is de leukste shoot die u ooit heeft gedaan?

1 van onze hoogtepunten was toch wel met mee mogen gaan naar Schotland met een echt bruidspaar.

Op welke foto bent u het meest trots en wat is het verhaal daarachter?

De foto, genomen op een te gekke bruiloft waarbij er een geheel internationaal gezelschap aanwezig was en waarbij de nodige drank genuttigd werd. De bruiloft was in de eigen tuin van de ouders en het bruidspaar had ook z’n eigen foto booth gebouwd. Wij zouden al naar huis gaan en we hadden al afscheid genomen van ons bruidspaar. Bijna iedereen was al in de foto booth geweest, behalve het bruidspaar en ze dachten, de fotografen zijn weg dan gaan we lekker zelf 🙂

Ik zag het vanuit een ooghoek gebeuren en heb heel snel de camera weer gepakt en zat achter een muur van een schuur. Ze dachten dus alleen te zijn en gingen helemaal los. Toen ze de foto’s op kwamen halen kwamen wij dus met die foto aanzetten. Een hilarisch moment want ze hebben nooit geweten dat we de foto hadden gemaakt.

Bron: Wilmers Fotografie www.wimwilmers.nl

Close Menu