Ben jij een creatieve doe-het-zelver en wil jij leuke originele ballonnen op jouw bruiloft of feest? Lees dan vooral verder! Hieronder vind je 3 creatieve ballon-ideeën die je makkelijk zelf kunt doen, niet veel kosten en altijd aan te passen zijn op jullie eigen thema.

Bij een bruiloft denk je misschien niet gelijk aan ballonnen, maar ze zijn erg goed te gebruiken als decoratie. Ze zijn er in alle kleuren en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Dit is een leuke manier om jullie bruiloft te decoreren, maar je kunt nog een stapje verder gaan door er zelf een eigen draai aan te geven. Zo kun je makkelijk en goedkoop zorgen voor super leuke decoratie voor jullie bruiloft.

Wij hebben drie leuke DIY projecten op een rijtje gezet voor je. Deze 3 ideeën zijn allemaal makkelijk te veroorloven en geheel naar eigen smaak te creëren. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke ideeën die je zelf kunt proberen, leuk om eens te proberen tijdens een vrije middag!

Sparkling balloon
Wat heb je nodig?
– Schaar
– Helium tank
– Trechter
– Doorzichtige ballonnen
– confetti

Hoe doe je het?
Knip de glittersliertjes confetti in kleine stukken of rondjes. Houdt de ballon open met een trechter of vraag iemand om de ballon open te houden. Stop de confetti in de ballon, vul de ballon met Helium en klaar is kees! Als je ervoor wilt zorgen dat de confetti aan de zijkanten blijft plakken kun je er een ijsblokje in doen zodat de ballon rondom nat is.

Foto: Boho Weddings

Painted balloon
Wat heb je nodig?
– Verf
– (witte) Ballon
– Verfkwast
– Lintje voor aan de ballon
– Helium tank

Hoe doe je het?
Zorg dat je de verf goed hebt gemengd. Blaas de ballon op met een helium zodat de ballon blijft zweven. Je kunt er voor de zekerheid een lintje aan vastmaken zodat de ballon makkelijker vast te houden is. Ga met de kwast in de verf en ga met snelle grove lijn over het uiteinde van de ballon. Zorg ervoor dat je niet helemaal rond de ballon gaat en je wilt een nonchalante look dus het hoeft niet mooi strak te zijn. Laat het goed drogen en je bent klaar voor een spetterend feest!

Foto: The New Girl In Town


Marble ballonnen
Wat heb je nodig?
– Nagellak (1 of meerdere kleuren)
– Witte ballonnen
– Lint
– Houten prikkers
– Grote teil of emmer
– Water op kamertemperatuur
– Helium tank

Hoe doe je het?
Vul de emmer of teil met water op kamertemperatuur. Als je de emmer hebt gevuld begin je met een nagellak kleur waarvan je ongeveer 5 druppels van in het water laat druppelen. Je kunt dit meerdere malen doen met andere kleuren zodat je een kleuren patroon krijgt. Dit kun je nog meerdere keren doen met andere kleuren nagellak. Neem dan een houten prikker of tandenstoker en beweeg dan zachtjes door de bovenkant van het water. Zo meng je de kleuren in een patroon. Hoe meer je dit doet, hoe meer de kleuren door elkaar gaan zitten. Nu kun je de ballon opblazen en dompelen in het water. Doe dit voorzichtig en zorg ervoor dat alle nagellak op de ballon komt. Om de hele ballon met dit patroon te vullen zal je de ballon twee keer onder moeten dompelen met nagellak. Laat ze daarna drogen en blaas ze op met helium, maak er een lintje aan vast en bindt ze leuk bij elkaar voor een leuk effect!

Foto: DIYstyle.com.au

Deze ballonnen zijn erg leuk te gebruiken als decoratie bij jullie bruiloft. Je kunt ze gebruiken in de feestzaal, de ceremonie en op elke andere locatie. Ze zijn goed te combineren bij het thema van jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan plafond- en wanddecoratie en tafeldecoratie. Combineer ze met bijvoorbeeld lampionnen, die ook in alle kleuren te verkrijgen zijn. Door de DIY kun je het op allerlei manieren aanpassen op de thema en op de rest van de styling van jullie bruiloft!

Close Menu