Buiten trouwen is momenteel de trend in Nederland! Dus waarom laat je de setting van jullie bruiloft niet inspireren door de gezonde buitenlucht? Of je nu een rustieke bruiloft plant of een romantisch tuinfeest. Beide geven prachtige mogelijkheden. Lees hieronder meer over onze ideeën voor een huwelijk in de buitenlucht.

Locatie

Steeds meer stellen kiezen voor buiten trouwen. Bij het zoeken van een locatie voor een buitenceremonie of diner zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Dit is belangrijk zodat de door jullie gekozen stijl niet botst met de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het is mooi om een samenhangende look te creëren. Kies daarom een thema die aansluit op de locatie. Ook is het handig om te checken of er een vergunning nodig is, als je niet op een officiële trouwlocatie wil trouwen. 

Ceremonie buitenbruiloft

Voor een ceremonie in de buitenlucht kan je het altaar eenvoudig houden, zodat de natuur en jullie als bruidspaar centraal staan. Gebruik bijvoorbeeld een backdrop of prieel als centraal focuspunt en versier deze met groen, doeken of bloemen. Dit is ook prachtig op foto’s. Ook is het belangrijk om een optie B achter de hand te hebben, mocht het weer toch wat minder mooi uitvallen die dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tent of een zaal van de locatie.  

Bekijk van tevoren goed wanneer je de ceremonie inplant. Zo geven we je graag als tip mee dat je de ceremonie het beste kunt inplannen op het moment van het beste natuurlijke licht. Dit zorgt voor de mooiste foto’s. Probeer het daarom te plannen rond het gouden uur van de dag, dat meestal vlak voor zonsondergang plaatsvindt. Een professionele trouwfotograaf kan dan vaak prachtige plaatjes schieten.

Wat als het weer nu ineens omslaat? Bedenk altijd een plan b als jullie buiten gaan trouwen. Is het bijvoorbeeld op te lossen door tenten neer te zetten of zit er bij de locatie een gebouw waar jullie eventueel naar binnen kunnen? Denk hier goed over na.

Styling buitenbruiloft

Zoals hierboven ook al is vernoemd, probeer de stijl af te stemmen op de omgeving. Door de kleuren en texturen die je in de omgeving aantreft terug te laten komen in het thema, zorg je voor een rustige uitstraling. Wil je liever een echte hippie of boho chic bruiloft? Gebruik dan juist felle kleuren in combinatie met witte tinten.

Ook is het gebruik van sfeerverlichting buiten bij ieder thema toe te passen. Het geeft een warme romantische sfeer en is prachtig voor de foto’s. De lichtjes bestaan in verschillende kleuren en maten om ze zo op elk thema aan te kunnen aanpassen.

Als jullie van plan zijn een photobooth te huren, kun je ook een waslijn ophangen, waar alle gasten hun foto’s aan kunnen ophangen. Zo zorgt het tegelijk voor unieke versiering. En je hebt mooie foto’s ter herinnering.

Eventueel kun je gebruik maken van tenten en doeken, wanneer het later in de avond kouder wordt. Dit zorgt ook gelijk voor meer sfeer. In combinatie met lichtjes kan dit de perfecte look zijn voor jullie bruiloft.

Ook is het handig om vooraf na te denken over het soort meubilair dat je wil gebruiken voor de styling. Wil je de stoelen en tafels van de locatie zelf gebruiken? Of huur je liever mooie bijpassende stoelen en tafels in? Zo worden witte of bruine klapstoelen vaak gebruikt voor een buiten ceremonie, maar ook rustieke crossback chairs of chique chiavari stoelen kunnen een echte aanvulling zijn op de styling van jullie bruiloft. Wil je graag decoratie borden met persoonlijke tekst? Gangpadversiering en stoelversiering? Speciale bruidspaar stoelen of een bankje? Een prieel met doeken en bloemen of een backdrop? Laat je inspireren door mooie Pinterest borden of vraag naar advies van een weddingstylist.

boho chic thema
stoelen buitenceremonie voor in de zomer

Thema’s

Denk aan verschillende thema’s die mooi aansluiten op de natuur. Zoals Rustic Chic, Tuscany Wedding, Italian Vineyardof Into the Woods. Denk hierbij vooral aan natuurtinten en groene takken zoals eucalyptus, ruscus of olijftakken. Pas je thema aan op de locatie, werk met veel natuurdecoratie. Bladeren, hout en eventueel bloemen zijn hier een goed voorbeeld van.

Boho chic of Ibiza chic op een strand hoe prachtig is dat? Het geeft een tropische uitstraling, met als basiskleur wit, gecombineerd met nude tinten of juist felle kleuren. Dit bij een buitenlocatie op het strand klinkt fantastisch.

Locaties in de buurt

Wij hebben alvast wat geschikte locaties om buiten te trouwen voor jullie op een rijtje gezet. Hilvaria Studio’s is gelegen in Hilvarenbeek. Deze locatie is al jaren een favoriet van ons, maar naast een gave industriële binnen locatie, zijn ze gelegen in het bos en kan je er ook prachtig buiten trouwen in het bos of op het terras!

bruiloft coronaproof
Stoelen die 1,5 m. uit elkaar staan

In Amsterdam zit het Rijk van de Keizer. Ze hebben een mooie binnentuin, Amfitheater en een moestuin. De binnentuin is bij minder mooi weer makkelijker te overkappen met een schaduwdoek. En bij lagere temperaturen kunnen natuurlijk de heaters aan. Zo is het geschikt voor alle weersomstandigheden.

Beachclub Sunrise in Best is meer dan alleen een beachclub. Jullie kunnen bijvoorbeeld de locatie huren voor een ceremonie op het water. Zorgt gegarandeerd voor prachtige fotos!  Houd alleen wel rekening met eventuele festivals die daar gehouden worden, aangezien je dan soms uitzicht hebt op de op- of afbouw van tenten op het strand.

Landgoed Wolfslaar in Breda is gelegen in de natuur. Daarnaast kan er ook binnen in het mooie landgoed getrouwd worden. De locatie straalt sfeer en elegantie uit en je kan er ook heerlijk eten. Niet voor niets komen wij hier regelmatig voor extra aankleding om een bruiloft een persoonlijke touch te geven.

Trouwen in de prachtige kasteeltuin van Kasteel Maurick. Niets is zo romantisch als trouwen in een echt kasteel met mooie tuin. Willen jullie het diner, de bruiloft en overnachting op één locatie houden. Dan is Kasteel Maurick zeker een goede optie. Wij mogen al vele jaren regelmatig stylingen op Kasteel Maurick verzorgen en deze zijn al altijd top verzorgd.  

Bij Landgoed Huize Bergen heeft het landhuis diverse stijlkamers voor een privé diner, kleinschalige receptie of gedenkwaardige huwelijksceremonie. Is het mooi weer, dan kan je genieten van een prachtige dag buiten op het terras of het gras bij het meer. Genoeg mogelijkheden voor jullie bruiloft. Wij hebben afgelopen jaren al vaak zowel buiten als binnen stylingen verzorgd en kunnen deze locatie zeker aanraden als trouwlocatie.

Meneer van Eijck heeft alles in huis om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen. Van een unieke ceremonie op het terras midden in het bos tot een heerlijk diner of feest. Na afloop kunnen jullie ervoor kiezen om te blijven slapen met familie en vrienden in het hotel.

Hopelijk hebben jullie zo genoeg ideeën opgedaan over de locatie! Maar je toch nog een stylist nodig hebben voor advies en ideeën op maat? Dan staan wij altijd klaar om jullie te helpen. We passen het thema aan op de locatie en naar jullie wensen. Wil je nog tips en tricks van professionals uit de trouwbranche? Check dan onze vorige blog.

Close Menu