Het jaar 2023 is weer begonnen en bij dit nieuwe jaar horen natuurlijk weer nieuwe bruiloft trends! Inmiddels hebben er alweer vele gesprekken met bruidsparen plaats gevonden die in 2023 of 2024 gaan trouwen. Daarom lichten we graag een tipje op van de verwachte bruiloft trends van 2023!

Euphoria

Na Corona mag het allemaal weer groots, positief en kleurrijk zijn! Maak gebruik van een vrolijk kleurenpalet voor een feestelijk en zonnig gevoel tijdens jullie bruiloft. De trend Euphoria straalt positiviteit uit en omarmt het vieren van het leven. Denk aan kleurrijke bloemen op de dinertafel of tijdens de ceremonie. Vrolijk gekleurde ballonnen tijdens het feest en vrolijk gekleurde lampionnen om op te hangen fleuren je bruiloft helemaal op!

Duurzaamheid

De laatste tijd zijn we steeds meer bezig om de wereld leefbaar te houden en te verbeteren. We zien dan ook veel bruidsparen die decoraties willen huren zodat na hen ook andere bruidsparen er weer plezier van kunnen hebben. Ook is er veel vraag naar droogbloemen en kunstbloemen, die ook meerdere keren gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan je tegenwoordig ook leuke ecologische bedankjes aan je bruiloftsgasten meegeven. Denk aan zaadjes, kleine plantjes, biologische zeepjes of eetbare bedankjes zoals macarons in een kartonnen verpakking. 

Avond ceremonies

Hoe romantisch is het om elkaar het jawoord te geven bij de ondergaande zon in de buitenlucht? Zeker voor de trouwfotograaf geeft dit een prachtige kans om spectaculaire foto’s te maken. Zorg dan alleen wel voor een echte professionele fotograaf, want het is over het algemeen lastiger om in het avondlicht goede kwaliteit foto’s te maken. Ook heb je veel meer tijd om je klaar te maken voor de bruiloft wat zorgt voor een relaxte sfeer die dag. Maak gebruik van veel sfeerverlichting zoals gave lichtletters, windlichten, prikkabels, lichtgordijnen en kandelaren en het wordt een sprookjesachtige bruiloft!

Kleurtrends bruiloften 2023

terracotta bruiloft styling

Uiteraard hebben we weer mooie bruiloft thema kleuren voorbij zien komen bij onze aanstaande bruidsparen. Maar welke kleurtrends verwachten wij in 2023 nu veel te zien? Gelukkig hele mooie kleur tinten die ook veel voorkomen in ons assortiment zoals servetten, tafellopers, linten, bloemen, sfeerverlichting en vaasjes.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals groen, beige, crème, bruintinten, taupe en donkerblauw zien we komend jaar heel veel terugkomen in de bruiloft kleurenthema’s van 2023. Het zijn rustige en onopvallende kleuren die je goed kan combineren met metallic tinten zoals goud, koper of rosé goud. Ook kan je deze neutrale kleuren goed combineren met wat meer sprekende en sterkere kleuren omdat ze die fellere kleuren compenseren en daardoor toch voor een rustige sfeer zorgen.

Groen tinten

groentinten bruiloft diner

Groentinten zie je steeds meer, of het nou sage groen (mooie zachte groene kleur), amazon groen (wat frisser en feller) of juist een martini olijfgroene kleur is (donkerder, nijgt naar het bruin en grijs), groen is in! Het past ook perfect bij een rustieke bruiloft, buitenbruiloft, botanische bruiloft, Tuscany wedding, bos bruiloft, tropical bruiloft of boho bruiloft. Daarnaast kan je het mooi combineren met wit, crème, blauw, grijs en zachtroze. Gebruik takken zoals eucalyptus, ruscus, palmbladeren en olijftakken.

Bruin tinten

natuurtinten bruiloft diner styling

Bruintinten zoals taupe, beige, crème en champagne zijn prachtige warme aardetinten die je bruiloft een warme sfeer geven. Prachtig te combineren in de herfst met oranje en geel tinten. Maar ook romantisch om te combineren met poederroze of blush tinten. Combineer het voor een rustieke uitstraling juist met groentinten en metallic goud details passen hier ook perfect bij.

Wij kijken alweer reikhalzend uit naar de lente wanneer de meeste bruiloften weer van start gaan. Met deze mooie trouwtrends kan het trouwseizoen niet vroeg genoeg beginnen en staan we te popelen om deze bruiloft trends uit te kunnen gaan voeren bij reeds geboekte bruiloften! Natuurlijk wil lang niet ieder bruidspaar meedoen met deze verwachte populaire bruiloft trends van 2023. Ook dan kunnen wij van In Style Styling je zeker helpen met de styling of decoratie verhuur van jullie bruiloft. Out of the box en creatieve styling concepten bedenken doen wij graag!

Close Menu