Bruiloft styling voor jullie bruiloft kunnen jullie zo gek maken als jullie zelf willen. Van basic en simpele decoraties tot over the top styling voor jullie dag. Maar waar moet nu eigenlijk allemaal aan gedacht worden als jullie denken aan bruiloft styling? Wij krijgen deze vraag vaker en hebben daarom een handig stappenplan gemaakt ter voorbereiding van jullie wedding styling.

Rose quartz and serenity
Credits: Wit Photography

Checklist bruiloft styling

 • Begin 12 tot 6 maanden van te voren samen te brainstormen over de stijl of (kleur)thema dat jullie aanspreekt om te gebruiken.
 • Bespreek van te voren een bepaalde budget af voor de styling van jullie grote dag.
 • Overleg samen welke onderdelen van de bruiloft jullie aan willen kleden. Meestal zijn de belangrijkste onderdelen van een bruiloft de ceremonie, receptie, taartmoment, diner en het feest. Maar misschien willen jullie alleen de ceremonie aankleden of misschien heeft jullie locatie alleen aankleding nodig voor het diner. We behandelen in dit stappenplan de 3 meest populaire onderdelen, namelijk de ceremonie, diner en het feest.

Trouwceremonie

 • Als bruiloft stylisten kleden wij heel vaak ceremonies aan. Tijdens dit moment worden jullie daadwerkelijk als man en vrouw in het echt verbonden. Vroeger werd er vooral op het stadhuis getrouwd, maar tegenwoordig zie je dat er steeds meer op alternatieve trouwlocaties getrouwd wordt. Van romantische kastelen tot hippe festival locaties, er is ontzettend veel keuze in mooie trouwlocaties! Maar bijna alle locaties kunnen vaak net iets extra’s gebruiken om de jullie bruiloft helemaal in jullie stijl om te toveren. Denk bijvoorbeeld aan: Stoelen voor de ceremonie, stoelversiering en een prieel of wedding backdrop. Maar ook bijvoorbeeld versiering van het gangpad zoals een loper, aankleding door middel van bloemen of linten en eventueel een spreektafel voor de BABS en schrijftafel.
ceremonie styling bruiloft
Credits: Edo & Paul Wedding Photography

Huwelijksdiner

 • Vaak beschikken locaties al over standaard aankleding voor het huwelijksdiner. Denk bijvoorbeeld aan tafellinnen en sfeerverlichting. Maar willen jullie de dinergasten nu echt verrassen met een perfect gestylde tafel? Denk dan aan versieringen als verse bloemen in grote bloemstukken of leuke kleine vaasjes op de tafels. Mooie tafellopers over de tafel, bedrukte servetten met namen, initialen en/of trouwdatum versierd met een bloemtakje of servetring. Ook leuk en origineel is bestek en onderborden in een andere kleur zoals goud, zwart of koper. En wat dachten jullie van mooi bedrukte menukaarten of naamkaartjes met de namen van jullie gasten? Een ander origineel idee zijn bijvoorbeeld tafelklemmen om versiering in op te hangen! Ook kunnen jullie kiezen voor extra of andere beter passende sfeerverlichting. Van kandelaren tot theelichtjes of blokkaarsen.
tropische bruiloft styling
Credits: The Red Yarn Fotografie

Feestzaal

 • Plaats voor jullie trouwfeest hippe ballondecoraties in de zaal. En wat dachten jullie van gave lichtletters met teksten als BAR, LOVE of I DO om in de zaal te plaatsen? Maar ook een candybar of donutwall kan jullie zaal op originele wijze aankleden.
love licht letters
 • De volgende stap is het nadenken of jullie de decoraties zelf aan willen brengen of dit willen laten doen door bijvoorbeeld vrienden en familie of door een professionele bruiloft stylist zoals In Style Styling & Decoraties. Hoeveel ruimte is er eventueel beschikbaar om het te laten doen zodat jullie er niet meer naar om hoeven te kijken? En wat is de tijdsplanning van jullie dag en van de trouwlocatie? Is er bijvoorbeeld voldoende ruimte in de planning om de bruiloft decoraties zelf al de dag van te voren aan te brengen?
 • Hebben jullie nagedacht over al deze zaken? Dan is het tijd om een goede leverancier te zoeken die past bij jullie wensen, budget en ideeën! Bezoek hiervoor bijvoorbeeld een trouwbeurs, google op bruiloft stylist of decoratie verhuur of vraag het eerder getrouwde stellen! Ga langs bij bedrijven die jullie aanspreken of vraag online informatie op. Bij In Style Styling beschikken we over een grote showroom met allerlei voorbeelden van gestylde dinertafels en huwelijksceremonies. Dus mocht je nog wat meer inspiratie op willen doen, dan nodigen we jullie graag uit in Tilburg!
  Wil je nog wat meer inspiratie over welke bruiloft decoraties jullie zouden kunnen gebruiken voor jullie big day? Lees dan hier onze blog over bruiloft decoraties.
  Hopelijk helpt dit handige stappenplan jullie met het beslissen over de styling van jullie mooie dag!
Close Menu