2023 is al een tijdje op gang en we hebben de eerste bruiloften van het jaar alweer voorbij zien komen. We spotten een aantal spraakmakende trends waar we niet omheen kunnen. Nog wat inspiratie nodig voor jouw bruiloft styling dit jaar? Laat je inspireren door deze fantastische trends! Deze bruiloft styling trends zul je dit jaar steeds vaker voorbij zien komen.

Niet traditionele gastenboeken

Hoe bruiloftsgasten voorheen alleen een krabbeltje konden zetten in het gastenboek, pakken de koppels van 2023 het net even anders aan. Zo zien we steeds vaker dat er een creatieve draai wordt gegeven aan de gastenboeken in de vorm van kunst, foto’s of zelfs spelletjes! 

Eén van onze favorieten is de vingerafdruk boom. Hierbij dipt elke gast zijn vinger in gekleurde inkt, en vervolgens op een schilderdoek. Hiervan maakt een schilder dan een prachtig kunstwerk van een boom waarbij de vingerafdrukken lijken op de blaadjes. 

Een andere uitblinker is het polaroid gastenboek, waarbij iedereen een polaroid foto schiet bij aankomst. Toch net wat persoonlijker dan een krabbeltje en een tof aandenken. 

Last but not least is er ook een passende optie voor de spelletjes liefhebbers onder ons. Laat bijvoorbeeld een puzzel ontwikkelen met een foto van jou en je partner. Op de achterkant van elk puzzelstukje schrijft iedere bruiloftsgast dan een gepersonaliseerd bericht. Een onwijs leuk aandenken wat lang mee zal gaan. Extra tip: plan van te voren een pre-wedding shoot in met een trouwfotograaf bij jou in de buurt. Woon je in den Haag, zoek dan bijvoorbeeld een trouwfotograaf Den Haag. Met mooiste kiekje van deze shoot kun je dan op de puzzel zetten! 

Thema bruiloft 

Fan van een specifiek thema? Wees niet terughoudend om dit op jullie bruiloft terug te laten komen! Thema bruiloften zijn namelijk helemaal trending dit jaar. Dit is een leuke mogelijkheid om een uniek trouwfeest neer te zetten dat matcht met jullie persoonlijkheid. Zo zagen we bijvoorbeeld rave-bruiloften, toepasselijk voor de feestbeesten onder ons. Of bruiloften die lijken op een 18e eeuws bal, perfect voor stelletjes die gek zijn op vintage. Het thema dat dit jaar aan kop loopt, lijkt het betoverde bos thema te zijn. Unieke trouwlocaties in de natuur zijn razend populair en perfect voor dit thema. Laat de natuur in de omgeving het werk voor jou doen wat betreft decoratie, en voeg zelf wat leuke details toe. 

Viva Magenta!

Er zijn meerdere populaire trouwkleuren dit jaar. Maar er is er maar één uitgeroepen tot kleur van 2023. Internationaal kleureninstituut Pantone riep dit jaar de kleur Viva Magenta uit tot kleur van het jaar. Het wordt beschreven als rebelse, rijke kleur die de natuur zou moeten vieren. Pantone is een grote trendsetter die onder andere gevolgd wordt door vele designers. We kunnen dus ook verwachten dat Viva Magenta in de bruiloft styling wordt geïncorporeerd. 

360 graden photobooth

Een photobooth is een attribuut die je inmiddels op bijna iedere trouwerij kan vinden. Dit jaar wordt deze publiekstrekker nog specialer gemaakt. De 360 graden photobooth laat gasten op een klein, rond podium staan. Vervolgens draait er een camera 360 graden om de persoon heen. Dit levert een onwijs leuk filmpje op wat erg social media-worthy is. Als je deze voor je bruiloft inhuurt, zal er hoogstwaarschijnlijk een rij voor de photobooth staan!

Fenomenale decoraties

Als we iets qua styling hebben geleerd dit jaar, is dat voor koppels vaak the bigger the better geldt. Vooral met bloemarrangementen nemen ze dit erg letterlijk op. We zagen bijvoorbeeld reusachtige kunst-bloemen voorbij komen. Een echte eyecatcher voor op jouw bruiloft. Ze zijn ook nog eens herbruikbaar en daarom duurzamer dan echte bloemen. 

Eén ding is duidelijk, op bruiloften anno 2023 is alles mogelijk. Niets is te gek en dat hebben we terug gezien in deze opvallende trends. Natuurlijk staat bij bruiloft styling jouw persoonlijke smaak centraal. Maar, voel je vooral vrij om je te laten inspireren. We kijken uit naar alle bruiloften die dit jaar op de kalender staan, voor nóg meer nieuwe inspiratie!

Close Menu