Bruiloft decoratie is tegenwoordig wel echt onmisbaar voor iedere bruiloft. Het is namelijk een heel breed begrip. Niet ieder bruidspaar wil de bruiloft groots versieren, maar bijna elk bruidspaar kiest wel voor iets aan bruiloft versiering. Maar waar kunnen jullie nu eigenlijk allemaal aan denken als het om bruiloft decoratie gaat?

Elvera Gerlinda Fotografie | Vintage chique bruiloft ceremonie

Als eerste raden we jullie aan om goed na te denken over welke onderdelen van de bruiloft jullie precies willen versieren. Zo vinden heel veel bruidsparen versiering van de huwelijksceremonie een absolute must! Maar ook het diner en het feest zijn vaak onderdelen van de huwelijksviering waar bruiloft decoraties de sfeer kunnen verhogen. Daarnaast is het vaste stellen van de stijl van de bruiloft goed om te bepalen. Willen jullie bijvoorbeeld een klassiek romantische bruiloft? Of juist een vintage of rustic chic bruiloft?

Trouwceremonie

Wij kleden heel vaak huwelijksceremonies aan, omdat jullie tijdens die plechtigheid als man en vrouw in het echt worden verbonden. Bruidsparen zien dit daarom vaak als het belangrijkste onderdeel van hun bruiloft. Steeds meer bruidsparen trouwen buiten het stadhuis op een alternatieve trouwlocatie. We komen op prachtige kastelen, landelijke boerderijen, elegante landhuizen, romantische tuinen en de mooiste thuislocaties. Vrijwel al deze locaties kunnen net iets extra’s gebruiken om de perfecte sfeer neer te zetten. We zetten kort enkele bruiloft decoratie ideeën voor jullie op een rijtje:

ceremonie styling
Credits: Sanne Popijus Fotografie, Fotografia Fotografie & Corné Hannink

Zo plaatsen we vaak wedding chairs (witte klapstoelen), elegante Chiavari stoelen of rustieke crossback stoelen. Deze stoelen kunnen na afloop eventueel ook weer gebruikt worden voor het diner.
De stoelen kunnen natuurlijk ook mooi versierd worden. Soms versieren we alleen de stoelen die langs het gangpad staan, maar ook komt het vaak voor dat we alle stoelen voorzien van mooie decoraties. Dit kan simpele versiering zijn als alleen een stoellint, maar ook decoraties zoals bloemen of macramé.
De meest gebruikte gangpad versiering is een witte loper, maar ook bloemversiering is populair. Hebben jullie nu bijvoorbeeld een bohomian wedding thema, dan zijn oude tapijten of een jute loper super leuk als versiering.
Willen jullie nog een stapje verder gaan, laat dan jullie loper op maat bedrukken! Zo kunnen jullie initialen bedrukt worden op een loper, maar ook een ontworpen trouwlogo.
Als eye-catcher zien we vaak een mooi versierd prieel, wedding backdrop of trouwboog. Hang mooie doeken aan het prieel in combinatie met bloemstukken. Of gebruik een chique flowerwall als backdrop voor jullie ceremonie.
Niet alle locaties beschikken standaard over een geschikte spreektafel, maar ook die kan je gewoon inhuren!

Huwelijksdiner

Veel trouwlocaties beschikken over standaard aankleding voor de dinertafels. Maar willen jullie nu nét dat beetje extra voor het diner, dan kan je aan de volgende decoraties denken:

Diner styling In Style Styling
Credits: Fotografia Fotografie, Red Yarn Fotografie, Corné Hannink Fotografie

Versier jullie dinertafel met verse bloemen. Dit kunnen prachtige grote stukken zijn, maar jullie kunnen het ook eenvoudig houden met een paar kleine vaasjes met bloemen.
Een simpele maar vaak mooie toevoeging is een tafelloper. Deze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en materialen.
Sfeerverlichting is ook vaak een belangrijke sfeermaker! Zo kunnen jullie kiezen voor elegante kandelaren, maar ook voor kleine waxinelichtjes in een bepaalde kleur. Zeker in de avond zorgen kaarsen voor extra sfeer aan tafel.
Servetten kunnen ook gebruikt worden als extra versiering van jullie dinertafel. Van een simpel bloemetje of servetring tot persoonlijk bedrukte servetten. Ook mooi bedrukte menukaarten, naamkaartjes of tafelnummers binnen jullie bruiloftsthema of themakleur voegen een persoonlijk tintje toe. Maak het helemaal af met bestek in een andere kleur dan het standaard zilver en voeg er passende onderborden bij!

Bruiloft feest

Wij zien als bruiloft decoratie voor het avondfeest vaak decoraties als heliumballonnen voorbij komen. Ook grote lichtletters met bijvoorbeeld het woord BAR of LOVE zijn helemaal in. De DJ zorgt vaak al voor mooie verlichting, maar een te gekke LED dansvloer is natuurlijk ook heel gaaf. Een handige tip is om decoraties van de huwelijksceremonie of de dinertafel te hergebruiken.
Zo kan je de bloemen van de dinertafel misschien wel op de statafels plaatsen. Vazen met bloemen kunnen op zuilen aan bij de ingang van de feestzaal geplaatst worden.
Ook de sfeerverlichting kan vaak verplaatst worden naar de feestzaal.
Misschien hadden jullie wel een backdrop gebruikt voor de trouwceremonie. Hergebruik die voor een Photo Booth of als backdrop van bijvoorbeeld een cadeautafel of candytable.
Andere leuke versiering zijn bijvoorbeeld een donutwall of kunstbomen of planten.

Styling feestzaal

Hopelijk hebben we jullie zo een beetje geïnspireerd voor de mogelijke bruiloft decoraties voor jullie grote dag! Mochten jullie graag advies op maat hebben voor jullie bruiloft? Of mooi gedecoreerde dinertafels en ceremonie opstellingen in het echt zien ter inspiratie? Maak dan een afspraak in onze showroom voor een gratis advies gesprek met een van onze ervaren bruiloft stylisten!

Heel veel plezier met de voorbereidingen van jullie bruiloft decoraties!

Liefs,

Anouk Lisman Wedding styliste & gediplomeerd Weddingplanner
Close Menu